Kycklingben med currysås
Ett smakrikt och lättlagat recept på kycklingben med currysås som uppskattas av hela familjen. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver och stek den i ugn ca 25 minuter. Servera med nykokt ris, broccoli och smarrig currysås gjord av äpple, smetana och curry.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014
Ingredienser
4 portioner
16 kycklingben
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
4 port ris eller annat gryn
1 grönt äpple
2 dl smetana (eller crème fraiche)
1 msk curry
250 g broccoli
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Har du inte färsk broccoli hemma? Det går bra med fryst också, tillaga broccolin enligt anvisningen på förpackningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2683 KJ / 641 kCal
Fett32.5 g
Kolhydrater53.1 g
Protein32.1 g
Kommentarer
Enkelt å gott!
Anna
2023-09-04Mycket bra blandning av smaker. Blev "tvungen" att ersätta äpple med äppelmos samt smetana med turkisk yoghurt pga brist i kylskåp. Maträtten uppskattad av matgäster.
Reine
2014-03-09