Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingben med currysås

Ett smakrikt och lättlagat recept på kycklingben med currysås som uppskattas av hela familjen. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver och stek den i ugn ca 25 minuter. Servera med nykokt ris, broccoli och smarrig currysås gjord av äpple, smetana och curry.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda kycklingbenen med salt, peppar och paprikapulver, lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i övre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen vid benet är 82°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Riv äpplet grovt och blanda med smetana och curry. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala stjälken på broccolin och skär den i bitar och resten i buketter. Lägg dem i kokande saltat vatten och koka några minuter.
  6. Servera kycklingbenen med ris, currysås och broccoli.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 kycklingben
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 grönt äpple
  • 2 dl smetana
  • 1 msk curry
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2683 kJ / 641 kCal