Kycklingfilé med apelsin och chili
Laga kycklingfilé med apelsin och chili! Genom att bryna kycklingen först och sedan steka den i ugnen blir den perfekt saftig och tillagad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
8 portioner
5 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk rumsvarmt smör
900 g kycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk rapsolja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad ska man göra med vitlöks, chili och apelsiskalsblandningen ??
Ann-charlotte
2024-01-21Hej Ann-Charlotte! Den ska på kycklingen i steg 3. Benämns som smöret. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-01-22Testat detta och det blev jättegott. Grädde i skyn är ett måste
Christina
2022-03-10Tillsatte lite grädde i skyn - jättegod sås!
Anna
2021-05-01