Kycklingfilé med apelsin och chili

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
7
Kycklingfilé med apelsin och chili

Laga kycklingfilé med apelsin och chili! Genom att bryna kycklingen först och sedan steka den i ugnen blir den perfekt saftig och tillagad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Kycklingfilé med apelsin och chili

Ingredienser

8 portioner
5 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk rumsvarmt smör
900 g kycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk rapsolja

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Vad ska man göra med vitlöks, chili och apelsiskalsblandningen ??

Ann-charlotte

2024-01-21

Hej Ann-Charlotte! Den ska på kycklingen i steg 3. Benämns som smöret. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-01-22

Testat detta och det blev jättegott. Grädde i skyn är ett måste

Christina

2022-03-10

Tillsatte lite grädde i skyn - jättegod sås!

Anna

2021-05-01

Testa liknande recept

Apelsincurd
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingsoppa med ris och citron
Betyg 4.2 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfilé i ugn med ris och rostad paprika
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varm äggtoddy med apelsin och vanilj
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med tranbärs- och apelsinsmör
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig apelsinsill med senap
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga