Chili- och tomatchutney
Söta tomater och het chili är en underbar kombination av smaker som gifter sig utmärkt i en chutney. Enkelt att laga och sköter sig i princip själv på spisen. Ett tillbehör som passar fint ihop med kött, fisk och vegetariskt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
8 portioner
10 röd peppar (chili) mild
1 förp hela tomater (à 380 g)
3/4 dl strösocker
1/2 dl vit- eller rödvinsvinäger
1 krm malen kanel
1 krm salt
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, hur länge håller sig chutneyn i kyl?
Lina
2024-07-11Hej Lina! 1-2 veckor i kyl håller chutneyn, Hoppas du gillar chutneyn. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-12Vad kan man ha i fall den blev väldigt stark omman bill ha den mildare ?
Annika
2024-02-03Hej Annika! Ja, ibland kan ju chilis variera väldigt mycket i styrka även om de är märkta som milda. Testa att spä ut med lite äppelmos eller tomatpuré. Hoppas du får ordning på den! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-05Mycket gott! Jag blandade i lite äpple och då blev den ännu godare.
Eva
2022-08-23