Chili- och tomatchutney

8
2
Chili- och tomatchutney

Söta tomater och het chili är en underbar kombination av smaker som gifter sig utmärkt i en chutney. Enkelt att laga och sköter sig i princip själv på spisen. Ett tillbehör som passar fint ihop med kött, fisk och vegetariskt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Chili- och tomatchutney

Ingredienser

8 portioner
10 röd peppar (chili) mild
1 förp hela tomater (à 380 g)
3/4 dl strösocker
1/2 dl vit- eller rödvinsvinäger
1 krm malen kanel
1 krm salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Chutneyn håller ca 1 - 2 veckor i kylen i väl rengjord burk.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Katarina

2021-11-06

Jättegod och enkel. Jag har vitlök och lök i också.

Annacarin

2021-08-25

Enkel och god