Chili- och tomatchutney

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
4
Chili- och tomatchutney

Söta tomater och het chili är en underbar kombination av smaker som gifter sig utmärkt i en chutney. Enkelt att laga och sköter sig i princip själv på spisen. Ett tillbehör som passar fint ihop med kött, fisk och vegetariskt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Chili- och tomatchutney

Ingredienser

8 portioner
10   röd peppar (chili) mild
1   förp hela tomater (à 380 g)
3/4 dl  strösocker
1/2 dl  vit- eller rödvinsvinäger
1 krm  malen kanel
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Chutneyn håller ca 1 - 2 veckor i kylen i väl rengjord burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Vad kan man ha i fall den blev väldigt stark omman bill ha den mildare ?

Annika

2024-02-03

Hej Annika! Ja, ibland kan ju chilis variera väldigt mycket i styrka även om de är märkta som milda. Testa att spä ut med lite äppelmos eller tomatpuré. Hoppas du får ordning på den! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-05

Mycket gott! Jag blandade i lite äpple och då blev den ännu godare.

Eva

2022-08-23

Jättegod och enkel. Jag har vitlök och lök i också.

Katarina

2021-11-06

Testa liknande recept

Hemkokt chutney på tranbär
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddig äppelchutney
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nudlar med fläskfärs, picklad morot och nuoc cham-dressing
Betyg 4.9 av 5.
51 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äpple- och kanelchutney
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga