Chili- och tomatchutney

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
5
Chili- och tomatchutney

Söta tomater och het chili är en underbar kombination av smaker som gifter sig utmärkt i en chutney. Enkelt att laga och sköter sig i princip själv på spisen. Ett tillbehör som passar fint ihop med kött, fisk och vegetariskt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Chili- och tomatchutney

Ingredienser

8 portioner
10 röd peppar (chili) mild
1 förp hela tomater (à 380 g)
3/4 dl strösocker
1/2 dl vit- eller rödvinsvinäger
1 krm malen kanel
1 krm salt

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hej, hur länge håller sig chutneyn i kyl?

Lina

2024-07-11

Hej Lina! 1-2 veckor i kyl håller chutneyn, Hoppas du gillar chutneyn. Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-07-12

Vad kan man ha i fall den blev väldigt stark omman bill ha den mildare ?

Annika

2024-02-03

Hej Annika! Ja, ibland kan ju chilis variera väldigt mycket i styrka även om de är märkta som milda. Testa att spä ut med lite äppelmos eller tomatpuré. Hoppas du får ordning på den! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-05

Mycket gott! Jag blandade i lite äpple och då blev den ännu godare.

Eva

2022-08-23

Testa liknande recept

Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddig äppelchutney
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pumpacurry med kokosmjölk och ris
Betyg 3.9 av 5.
41 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kladdkaka med chutney på torkade frukter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chutney på trattisar
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga