Chili- och tomatchutney
Söta tomater och het chili är en underbar kombination av smaker som gifter sig utmärkt i en chutney. Enkelt att laga och sköter sig i princip själv på spisen. Ett tillbehör som passar fint ihop med kött, fisk och vegetariskt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
8 portioner
10 röd peppar (chili) mild
1 förp hela tomater (à 380 g)
3/4 dl strösocker
1/2 dl vit- eller rödvinsvinäger
1 krm malen kanel
1 krm salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Chutneyn håller ca 1 - 2 veckor i kylen i väl rengjord burk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad kan man ha i fall den blev väldigt stark omman bill ha den mildare ?
Annika
2024-02-03Hej Annika! Ja, ibland kan ju chilis variera väldigt mycket i styrka även om de är märkta som milda. Testa att spä ut med lite äppelmos eller tomatpuré. Hoppas du får ordning på den! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-05Mycket gott! Jag blandade i lite äpple och då blev den ännu godare.
Eva
2022-08-23Jättegod och enkel. Jag har vitlök och lök i också.
Katarina
2021-11-06