Kycklingsoppa med ris och citron

60
16
Kycklingsoppa med ris och citron

Kycklingsoppa är en värmande och underbart god, matig soppa! Här är ett lättlagat recept på kycklingsoppa där vi också tillsätter ris samt citron för en fräsch smak.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Kycklingsoppa med ris och citron

Ingredienser

4 portioner

Bakad kyckling

1 stor vitlöksklyfta
1/3 röd peppar (chili)
1/3 msk finrivet apelsinskal
1 msk rumsvarmt smör
300 g kycklingfilé
1/3 tsk salt
1 krm svartpeppar
3/4 msk rapsolja
2 dl okokt ris
2 stora schalottenlökar (à ca 80 g)
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
1 lagerblad
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
salt

Till servering

smörgåskrasse
nymalen svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Det går bra att byta ut krassen mot valfri ört som du har hemma.

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Maria

2022-03-19

Jättegod vardagsrätt!

Ann-sofie

2022-03-10

Min nya favorit! Gör den varje gång det blivit kyckling över. (Hoppar alltså över ”kyckling i ugnen delen” och använder själva soppan som bas bara) Byter ibland ut riset mot nudlar eller potatis beroende på vad skafferiet/kylen har att erbjuda. SÅ gott!

Jenny

2022-03-02

Jättegod soppa med härlig citronsmak.