Kycklingsoppa med ris och citron
Kycklingsoppa är en värmande och underbart god, matig soppa! Här är ett lättlagat recept på kycklingsoppa där vi också tillsätter ris samt citron för en fräsch smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
Bakad kyckling
1 stor vitlöksklyfta
1/3 röd peppar (chili)
1/3 msk finrivet apelsinskal
1 msk rumsvarmt smör
300 g kycklingfilé
1/3 tsk salt
1 krm svartpeppar
3/4 msk rapsolja
2 dl okokt ris
2 stora schalottenlökar (à ca 80 g)
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
1 lagerblad
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
salt
Till servering
smörgåskrasse
nymalen svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Onödigt steg att stek kycklingen innan. La kycklingen direkt i ugnen och sparade disk! Blev hur bra som helst.
Emilié
2024-09-24Adderade apelsinsaft utöver citronsaften, hade även i kycklingbuljong. Blev riktigt gott!
Ida
2023-12-02Funkar lika bra att "trolla om" till veganskt med vegofilé-bitar! 🙂
Julia
2023-11-13