Kycklingsoppa med ris och citron

8
3
Kycklingsoppa med ris och citron

Kycklingsoppa är en värmande och underbart god, matig soppa! Här är ett lättlagat recept på kycklingsoppa där vi också tillsätter ris samt citron för en fräsch smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Kycklingsoppa med ris och citron

Ingredienser

4 portioner

Bakad kyckling

1
stor vitlöksklyfta
1/3
röd peppar (chili)
1/3 msk
finrivet apelsinskal
1 msk
rumsvarmt smör
300 g
kycklingfilé
1/3 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
3/4 msk
rapsolja
2 dl
okokt ris
2
stora schalottenlökar (à ca 80 g)
2
selleristjälkar
2 msk
olivolja
1
lagerblad
8 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
2 msk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
-
salt

Till servering

smörgåskrasse
nymalen svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Det går bra att byta ut krassen mot valfri ört som du har hemma.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Johann

2/28/2021

God soppa - men kräver en hel del jobb. Värt att testa en gång men jag tror inte jag gör om det.

Birgit

2/27/2021

Jättegott!!

Elise

2/26/2021

God soppa, men behöver nog lite bröd till för att vara tillräckligt mättande för fyra portioner

Testa liknande recept