Kycklingsoppa med ris och citron
Kycklingsoppa är en värmande och underbart god, matig soppa! Här är ett lättlagat recept på kycklingsoppa där vi också tillsätter ris samt citron för en fräsch smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
Bakad kyckling
1 stor vitlöksklyfta
1/3 röd peppar (chili)
1/3 msk finrivet apelsinskal
1 msk rumsvarmt smör
300 g kycklingfilé
1/3 tsk salt
1 krm svartpeppar
3/4 msk rapsolja
2 dl okokt ris
2 stora schalottenlökar (à ca 80 g)
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
1 lagerblad
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
salt
Till servering
smörgåskrasse
nymalen svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Det går bra att byta ut krassen mot valfri ört som du har hemma.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Adderade apelsinsaft utöver citronsaften, hade även i kycklingbuljong. Blev riktigt gott!
Ida
2023-12-02Funkar lika bra att "trolla om" till veganskt med vegofilé-bitar! 🙂
Julia
2023-11-13EXTREMT gott, perfekt om man känner sig lite sjuk. Själsvärmande
Olivia
2023-07-03