Kycklingfilé i ugn med apelsin och chili

10
5
Kycklingfilé i ugn med apelsin och chili

Laga kycklingfilé i ugn och låt apelsin och chili sätta smak! Genom att bryna kycklingen först och sedan baka den i ugnen blir den perfekt saftig och tillagad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Kycklingfilé i ugn med apelsin och chili

Ingredienser

8 portioner
5
vitlöksklyftor
1
röd peppar (chili)
1 msk
finrivet apelsinskal
2 msk
rumsvarmt smör
900 g
kycklingfilé
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
2 msk
rapsolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anna

2021-05-01

Tillsatte lite grädde i skyn - jättegod sås!

Pernilla

2021-04-30

Frisk och fräsch smak! Tog vad jag hade hemma= bytte till chili- och vitlökspulver istället, samt pressade ut saften ur den rivna apelsinen över filéerna innan jag bredde över smöret.

Shahzad

2021-03-13

Saftig och god .

Testa liknande recept