Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Orange poppy seed muffin

Orange poppy seed muffin, eller muffins med smak av apelsin och vallmofrön. Dessa apelsinmuffins toppar du med lite kvarg som har citrussmak, en topping som kompletterar apelsinsmaken i muffinsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa smör och socker fluffigt.
  3. Tillsätt äggen och vispa lite till.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt i detta i äggblandningen.
  5. Tillsätt vallmofrön och rivet apelsinskal och rör om.
  6. Fördela smeten i muffinsformar och grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.
  7. Topping: Klicka ev på 1 tsk kvarg per muffin vid servering.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och kvarg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin och uteslut kvargen.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 150 g smält smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 msk rivet apelsinskal
Topping
  • ev 1 burk kvarg med citrussmak
Lägg till i inköpslistan