Denna dessert vann i specialklassen i gröt-VM 2017. Grötbuléen är gjord på havrekross och smaksatt med syrlig apelsin och smakrika hjortron. En vacker och god vinterdessert som helst serveras med grädde eller créme fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt omständligt recept! Går det inte lika br att koka vanlig havregrynsgröt istället för att blötlägga havrekross o koka det i 25 minuter?
Ann
2018-08-27Hej Ann! Det går säkert, dock inget vi testat. Receptet kanske är lite krångligt men själva grejen är att det vunnit gröt-VM. Havrekross får också en lite grövre konsistens än havregrynsgröt. Men smakar säkert lika gott att göra på havregrynsgröt som på havrekross. Återkom gärna hur det gick! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-30