Grötbrulée med hjortron och apelsin

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Grötbrulée med hjortron och apelsin

Denna dessert vann i specialklassen i gröt-VM 2017. Grötbuléen är gjord på havrekross och smaksatt med syrlig apelsin och smakrika hjortron. En vacker och god vinterdessert som helst serveras med grädde eller créme fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Grötbrulée med hjortron och apelsin

Ingredienser

4 portioner
1 dl havrekross
1 dl frysta, tinade hjortron
1 msk finrivet apelsinskal
1/2 dl vispgrädde
2 krm salt

Till servering

4 msk farinsocker strö
1 dl vispad grädde eller crème fraiche
1 msk florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Väldigt omständligt recept! Går det inte lika br att koka vanlig havregrynsgröt istället för att blötlägga havrekross o koka det i 25 minuter?

Ann

2018-08-27

Hej Ann! Det går säkert, dock inget vi testat. Receptet kanske är lite krångligt men själva grejen är att det vunnit gröt-VM. Havrekross får också en lite grövre konsistens än havregrynsgröt. Men smakar säkert lika gott att göra på havregrynsgröt som på havrekross. Återkom gärna hur det gick! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-08-30

Näringsvärde per portion

Energi1042 KJ / 249 kCal
Fett16 g
Salt0.73 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Norrlands guld
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländsk duo2 – grillat tunnbröd med hjortron och brie
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad brioche med getost och hjortron
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snurror med Västerbottensost och pistagnötter
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga