Grötbrulée med hjortron och apelsin
Denna dessert vann i specialklassen i gröt-VM 2017. Grötbuléen är gjord på havrekross och smaksatt med syrlig apelsin och smakrika hjortron. En vacker och god vinterdessert som helst serveras med grädde eller créme fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 dl havrekross
1 dl frysta, tinade hjortron
1 msk finrivet apelsinskal
1/2 dl vispgrädde
2 krm salt
Till servering
4 msk farinsocker strö
1 dl vispad grädde eller crème fraiche
1 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1042 KJ / 249 kCal
Fett16 g
Salt0.73 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentar
Väldigt omständligt recept! Går det inte lika br att koka vanlig havregrynsgröt istället för att blötlägga havrekross o koka det i 25 minuter?
Ann
2018-08-27Hej Ann! Det går säkert, dock inget vi testat. Receptet kanske är lite krångligt men själva grejen är att det vunnit gröt-VM. Havrekross får också en lite grövre konsistens än havregrynsgröt. Men smakar säkert lika gott att göra på havregrynsgröt som på havrekross. Återkom gärna hur det gick! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-30