Apelsinkryddsmör

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Apelsinkryddsmör

Det här aromatiska apelsinkryddsmöret får lite lätt lakritssmak av fänkålsfrön och hetta av chilipeppar. Kryddsmöret är särskilt gott till stekt kyckling, nötkött och ugnsrostade morötter. Det tar ca 15 min att svänga ihop smöret, låt det sen vila en stund i kylen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Apelsinkryddsmör

Ingredienser

4-6 portioner
150 g  rumsvarmt smör
1 msk  olivolja
2 msk  färskpressad apelsinjuice
1/2 msk  finrivet apelsinskal
1   hackad vitlöksklyfta
2 dl  hackad basilika
1 tsk  mortlade fänkålsfrön
2 krm  chiliflakes
1 tsk  honung
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion för 4 portioner.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1366 KJ / 327 kCal
Fett34 g
Salt0.8 g
Kolhydrater6 g
Protein0.4 g

Testa liknande recept

Apelsincurd
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fluffig chokladmousse på äggvita och vit choklad
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toast med mascarponekräm med apelsin
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  
Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ambrosiakaka
Betyg 4.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga