Apelsinkryddsmör
Det här aromatiska apelsinkryddsmöret får lite lätt lakritssmak av fänkålsfrön och hetta av chilipeppar. Kryddsmöret är särskilt gott till stekt kyckling, nötkött och ugnsrostade morötter. Det tar ca 15 min att svänga ihop smöret, låt det sen vila en stund i kylen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
4-6 portioner
150 g rumsvarmt smör
1 msk olivolja
2 msk färskpressad apelsinjuice
1/2 msk finrivet apelsinskal
1 hackad vitlöksklyfta
2 dl hackad basilika
1 tsk mortlade fänkålsfrön
2 krm chiliflakes
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion för 4 portioner.
Energi1366 KJ / 327 kCal
Fett34 g
Salt0.8 g
Kolhydrater6 g
Protein0.4 g
Kommentarer