Kycklingfilé i ugn

Denna kycklingfilé i ugn går hem hos både stora och små! Gratinera kycklingfilé i ugn med en krämig sås på grädde, chilisås och basilika. Medan kycklingen tillagas kokar du riset, strimlar den gröna salladen och skär tomaterna i klyftor. Servera kycklingen med ris och sallad och toppa gärna med några basilikablad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
1 tsk senap dijon
1/2 kruka basilika
4 port ris eller kokt potatis
1/2 cosmopolitansallad
2 tomater
Gör så här
00:03:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2036 KJ / 487 kCal
Fett13 g
Salt2.32 g
Kolhydrater54 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat cch mycket gott. Kommer att göra det fler gånger men ska då byta ut chilisås mot stark Ajvar Karin
Karin
2025-04-06Mums!! Gjort den flera gånger, alltid succé!
Rosanna
2025-04-01Lätt- och snabblagad! Kycklingen blev lite torr, som ju kycklingbröst gärna blir. Men då var det perfekt med såsen till! Barnen tyckte det var jättegott, särskilt såsen. Och så gjorde vi pasta till, istf ris.
Katarina
2025-03-14