Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad kyckling med bacon

Kyckling och bacon är dagens vinnande kombination. Kycklingen blir härligt saftig när den gratineras i chilisåsen tillsammans med grädden. Dessutom får kycklingen även en hel del smak av baconet som placeras ovanpå. Vips har du en variant på Flygande Jacob. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form.
  4. Stek baconet och lägg på kycklingen.
  5. Vispa grädden och rör ihop med chilisåsen. Smaka av med salt och peppar. Häll det över kycklingen.
  6. Låt majsen rinna av och toppa med den.
  7. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Till servering: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lossa bladen från salladen.
  9. Servera kycklingen med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt (gärna vispbar).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 140 g tärnat bacon
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 150 g majskorn
Till servering
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3222 kJ / 771 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept