Kyckling och bacon är dagens vinnande kombination. Kycklingen blir härligt saftig när den gratineras i chilisåsen tillsammans med grädden. Dessutom får kycklingen även en hel del smak av baconet som placeras ovanpå. Vips har du en variant på Flygande Jacob. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt (gärna vispbar).
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mika
2022-01-23Sinnessjukt gott! Rekommenderar kycklinglårfilé istället för bröst. Denna spar vi! Tror att lite jordnötter skulle sitta fint med. Kanske krockar med majset.
Pia
2020-12-31Supergott. Min man som inte äter kyckling så gärna, bara älskar denna rätt
Agneta
2020-12-07Hej! Jag skulle bli en glad och extra nöjd kund om det skulle gå att skriva ut både från iPad och iPhone. Jag använder inte dator och vad jag vet kan man bara högerklicka på en dator. Med vänlig hälsning, Agneta