Gratinerad kyckling med bacon
Kyckling och bacon är dagens vinnande kombination. Kycklingen blir härligt saftig när den gratineras i chilisåsen tillsammans med grädden. Dessutom får kycklingen även en hel del smak av baconet som placeras ovanpå. Vips har du en variant på Flygande Jacob. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g kycklingbröstfilé
1 tsk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
140 g tärnat bacon
2 dl vispgrädde
1 dl chilisås
150 g majskorn
Till servering
4 port ris eller annat gryn
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3222 KJ / 771 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man använda sweet chilisås istället för vanlig chilisås?
Susann
2023-05-12Hej Susann! Ja, det kan du men då blir inte smaken densamma. Smaka gärna av såsen innan du har i all sweet chilisås. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-16Sinnessjukt gott! Rekommenderar kycklinglårfilé istället för bröst. Denna spar vi! Tror att lite jordnötter skulle sitta fint med. Kanske krockar med majset.
Mika
2022-01-23Supergott. Min man som inte äter kyckling så gärna, bara älskar denna rätt
Pia
2020-12-31