Kyckling med tomatbakat ris i ugn
En måltid som sköter sig själv i ugnen är alltid uppskattad. Okokt ris hälls i en ugnssäker form innan skivade kycklingfiléer läggs på toppen. Som grädden på moset hälls en färgstark och smakrik tomatsås över. Strö lite riven ost över gratängen, och skjuts in i ugnen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
500 g passerade tomater
1/2 dl chilisås
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan
600 g kycklingfilé
1 1/2 dl riven ost
Ris
6 dl vatten
3 dl långkornigt ris med 10 min koktid
1/2 msk curry
2 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2128 KJ / 501 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Galet gott! Kan rekommendera att köra med en hackad gul lök istället för lökpulver, och chillikrydda och någon extra dl vatten i tomatsåsen istället för chilisåsen. Löjligt gott, enkelt och väldigt tacksamt när man har en liten som kräver all ens uppmärksamhet! Fick köra min 35 minuter dock för riset var fortfarande lite hårt efter 25, men väl värt de extra minuterna!
Elin
2021-05-15