Basilikagratinerad kyckling med ärter
Basilikagratinerad kyckling med ärter, en rätt som i stort sett reder sig självt. Skär purjolök i breda skivor och bryn tillsammans med kycklingen innan du lägger alltsammans i en form. Därefter hälls den smaksatta såsen gjord på grädde över kycklingen som får stekas färdigt i ugnen. Serveras med ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1 kruka basilika
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
2 msk chilisås
4 port ris eller annat gryn
1/2 isbergssallad
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2719 KJ / 649 kCal
Fett28 g
Salt3.26 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det heter inte ärter utan ärtor!
Ulla
2023-03-25Nästa gång kommer vi att göra den lite starkare, ev tillsätta samtal oelek
Irene
2020-09-16Supergott och enkelt, använde kycklinglårfilé som är ett saftigare kött
Bengt
2020-01-17