Basilikagratinerad kyckling med ärter

Basilikagratinerad kyckling med ärter, en rätt som i stort sett reder sig självt. Skär purjolök i breda skivor och bryn tillsammans med kycklingen innan du lägger alltsammans i en form. Därefter hälls den smaksatta såsen gjord på grädde över kycklingen som får stekas färdigt i ugnen. Serveras med ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Ingredienser
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det heter inte ärter utan ärtor!
Ulla
2023-03-25Nästa gång kommer vi att göra den lite starkare, ev tillsätta samtal oelek
Irene
2020-09-16Supergott och enkelt, använde kycklinglårfilé som är ett saftigare kött
Bengt
2020-01-17