Basilikagratinerad kyckling med ärter

31
6
Basilikagratinerad kyckling med ärter

Basilikagratinerad kyckling med ärter, en rätt som i stort sett reder sig självt. Skär purjolök i breda skivor och bryn tillsammans med kycklingen innan du lägger alltsammans i en form. Därefter hälls den smaksatta såsen gjord på grädde över kycklingen som får stekas färdigt i ugnen. Serveras med ris och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Basilikagratinerad kyckling med ärter

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1 kruka basilika
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
2 msk chilisås
4 port ris eller annat gryn
1/2 isbergssallad
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Irene

2020-09-16

Nästa gång kommer vi att göra den lite starkare, ev tillsätta samtal oelek

Bengt

2020-01-17

Supergott och enkelt, använde kycklinglårfilé som är ett saftigare kött

Linda

2015-02-17

Gott=)Mycket mat=P

Näringsvärde per portion

Energi 2719 KJ / 649 kCal
Fett 28 g
Salt 3.26 g
Kolhydrater 59 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden