Bolognese med kycklinglever

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
1
Bolognese med kycklinglever

En härlig bolognese på klassiskt vis med pancetta, vitt vin och kycklinglever. Levern ger bolognesen en djup, mustig smak utan att ta över. Gör gärna dubbel sats och lägg i frysen för en snabb och enkel vardagsmiddag!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Bolognese med kycklinglever

Ingredienser

6 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 selleristjälk
3 msk olivolja
140 g tärnad pancetta eller bacon
3/4 dl tomatpuré
150 g kycklinglever
500 g nötfärs
2 kvistar färsk rosmarin
3 kvistar, färsk repad timjan
2 dl vitt vin
2 msk konc oxfond
ca 2 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Till servering

pasta
parmesan
sallad och färska örter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Ska man steka köttfärsen innan den åker ner i såsen, tusen tack hörni, hoppas det smakar!!!

Erik

2023-05-30

Hej Erik! Färsen behöver inte stekas innan. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-01

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl pasta, parmesan och sallad.
Energi2807 KJ / 673 kCal
Fett29 g
Salt2.07 g
Kolhydrater58 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Fotbollognese
Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spaghetti bolognese
Betyg 3.9 av 5.
91 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Extra mustig bolognese
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Balkan bolognese med paprika
Betyg 4.2 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsiccia bolognese
Betyg 4.1 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti bolognese med rosmarin
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga