Bolognese med kycklinglever

3
0
Bolognese med kycklinglever

En härlig bolognese på klassiskt vis med pancetta, vitt vin och kycklinglever. Levern ger bolognesen en djup, mustig smak utan att ta över. Gör gärna dubbel sats och lägg i frysen för en snabb och enkel vardagsmiddag!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Bolognese med kycklinglever

Ingredienser

6 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
morot
1
selleristjälk
3 msk
olivolja
140 g
tärnad pancetta eller bacon
3/4 dl
tomatpuré
150 g
kycklinglever
500 g
nötfärs
2
kvistar färsk rosmarin
3
kvistar, färsk repad timjan
2 dl
vitt vin
2 msk
konc oxfond
ca 2 dl
mjölk
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Till servering

pasta
parmesanost
sallad och färska örter

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat inkl pasta, parmesan och sallad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2807 KJ / 673 kCal
Fett 29 g
Salt 2.07 g
Kolhydrater 58 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept