Bolognese med kycklinglever
En härlig bolognese på klassiskt vis med pancetta, vitt vin och kycklinglever. Levern ger bolognesen en djup, mustig smak utan att ta över. Gör gärna dubbel sats och lägg i frysen för en snabb och enkel vardagsmiddag!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
6 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 selleristjälk
3 msk olivolja
140 g tärnad pancetta eller bacon
3/4 dl tomatpuré
150 g kycklinglever
500 g nötfärs
2 kvistar färsk rosmarin
3 kvistar, färsk repad timjan
2 dl vitt vin
2 msk konc oxfond
ca 2 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Till servering
pasta
parmesan
sallad och färska örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl pasta, parmesan och sallad.
Energi2807 KJ / 673 kCal
Fett29 g
Salt2.07 g
Kolhydrater58 g
Protein38 g
Kommentar
Ska man steka köttfärsen innan den åker ner i såsen, tusen tack hörni, hoppas det smakar!!!
Erik
2023-05-30Hej Erik! Färsen behöver inte stekas innan. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-01