Kycklingfärssås med spenat- och morotssallad

8
1 Klimatsmart
Kycklingfärssås med spenat- och morotssallad

Gör den klassiska rätten stroganoff på ett lite annorlunda sätt och använd dig av kycklingfärs istället och servera med ris för att få en ny smakupplevelse! Kycklingfärssåsen blir krämig och god, och passar utmärkt ihop med en spenat och morotssallad. Smaklig middag!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018

Kycklingfärssås med spenat- och morotssallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Färssås

1
gul lök
ca 500 g
kycklingfärs
1 tsk
olja
500 g
passerade tomater
2 msk
tomatketchup
1/2 dl
smetana
1 tsk
oregano
1 msk
paprikapulver
-
salt
-
peppar
1/2
påse morötter (à 500 g)
65 g
babyspenat

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Blanda ner spenaten i grytan och smaksätt den med lite Tabasco.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Maria

10/21/2018

Gott med kycklingfärs alla 4a gillade detta

Näringsvärde per portion

Energi 2009 KJ / 479 kCal
Fett 9 g
Salt 2.24 g
Kolhydrater 60 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept