Kycklingfärssås med spenat- och morotssallad
Gör den klassiska rätten stroganoff på ett lite annorlunda sätt och använd dig av kycklingfärs istället och servera med ris för att få en ny smakupplevelse! Kycklingfärssåsen blir krämig och god, och passar utmärkt ihop med en spenat och morotssallad. Smaklig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Färssås
1 gul lök
ca 500 g kycklingfärs
1 tsk olja
500 g passerade tomater
2 msk tomatketchup
1/2 dl smetana
1 tsk oregano
1 msk paprikapulver
salt
peppar
1/2 påse morötter (à 500 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2009 KJ / 479 kCal
Fett9 g
Salt2.24 g
Kolhydrater60 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Vi körde med bandpasta till. Jag hade i lite chilisås så att det blev lite mer sting. Åttaåringen tyckte om det så det är ett bra betyg.
Johanna
2021-05-26Gott med kycklingfärs alla 4a gillade detta
Maria
2018-10-21