Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Korv Stroganoff med txistorra

Txistorra-korven är en mild varmrökt korv som passar utmärkt i en korv stroganoff. Här lagas korvstroganoffen på passerade tomater, lök och kryddor. Servera den tillsammans med det nykokta riset och härligt krispiga blomkålsbitar och mâchesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Korv Stroganoff: Skala och skiva löken. Skär korven i skivor. Stek korv och lök i oljan i en stor stekpanna tills det får lite färg.
  3. Sänk värmen, rör ner passerade tomater, ketchup och kryddor. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Grönsaker: Skär blomkålen i bitar.
  5. Servera korv stroganoffen med ris, blomkål och mâchesallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skiva blomkålen riktigt tunt och blanda med olja, senap, vinäger, salt och peppar. Eller koka den ca 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Korv Stroganoff
  • 1 gul lök
  • 600 g tixtorra korv
  • 1 tsk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk paprikapulver
Grönsaker
  • 1/2 blomkål
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2970 kJ / 734 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer