Kycklingfärssås med ris

26
5
Kycklingfärssås med ris

Variera din köttfärssås med kycklingfärs. Här får färsen kokas upp i matlagningsgrädde med smaker från soja och chilisås. Den gröna mixen tillför sedan både härlig färg och nyttigheter. Servera ihop med ris, och hugg in!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Kycklingfärssås med ris

Ingredienser

4 portioner
500 g
kycklingfärs
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
påse fryst grönmix med broccoli, gröna bönor och romanesco (à 600 g)

Att ha hemma

4
port ris eller annat gryn
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 dl
mjölk
1 msk
japansk soja
1/2 dl
chilisås eller ketchup

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Emelie

2021-02-23

enkelt och gott, vi hade i lite extra soja,

Caroline

2021-02-23

La till rödlök och kycklingbuljong. Helt ok vardagsmat

Marcus

2019-03-13

Väldigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2242 KJ / 534 kCal
Fett 19 g
Salt 4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept