UNDER 15 MIN |

Kycklingfärssås med ris

Variera din köttfärssås med kycklingfärs. Här får färsen kokas upp i matlagningsgrädde med smaker från soja och chilisås. Den gröna mixen tillför sedan både härlig färg och nyttigheter. Servera ihop med ris, och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina grönmixen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs kycklingfärsen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  4. Sänk värmen och rör i grädde, mjölk, soja och chilisås. Koka upp och rör i grönmixen, sjud under lock i 2 minuter.
  5. Servera kycklingfärssåsen till riset.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 påse fryst grönmix med broccoli, gröna bönor och romanesco (à 600 g)
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup

Näringsvärde
Per portion

Energi 2242 kJ / 534 kCal