Kycklingfärssås med ris
Variera din köttfärssås med kycklingfärs. Här får färsen kokas upp i matlagningsgrädde med smaker från soja och chilisås. Den gröna mixen tillför sedan både härlig färg och nyttigheter. Servera ihop med ris, och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 krm chilipulver
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk japansk soja
1/2 dl chilisås eller ketchup
1/2 påse fryst grönmix med broccoli, gröna bönor och romanesco (à 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2242 KJ / 534 kCal
Fett19 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklöst.
Susanna
2024-09-25Gott! Hade i krossade tomater med smak av vitlök och kryddade lite extra med chili krydda och oregano.
Sofia
2021-05-10enkelt och gott, vi hade i lite extra soja,
Emelie
2021-02-23