Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN |

Kycklingfärssås med ris

Variera din köttfärssås med kycklingfärs. Här får färsen kokas upp i matlagningsgrädde ihop med smaker från soja och chilisås. Den gröna mixen tillför sedan både härlig färg och nyttigheter. Servera ihop med ris, och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina grönmixen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs kycklingfärsen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  4. Sänk värmen och rör i grädde, mjölk, soja och chilisås. Koka upp och rör i grönmixen, sjud under lock i 2 minuter.
  5. Servera kycklingfärssåsen till riset.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 påse fryst grönmix med broccoli, gröna bönor och romanesco (à 600 g)
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2242 kJ / 534 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer