Kycklingempanadas med advokadosalsa
Kycklingempanadas liknar piroger och är fyllda med kryddig kycklingfärs. Pirogerna går lätt att göra med färdig pizzadeg och smakar extra gott med anchochilikryddad advokadosalsa på toppen. En snabblagad och fiffig lunchrätt som enkelt kan förberedas och sedan tas med på utflykten.
Ingredienser
4 portioner
Kycklingempanadas
1 gul lök
1 förp hela burktomater (à 400 g)
500 g kycklingfärs
1 msk olja
1 msk chilipulver (gärna anchochili)
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
salt
peppar
600 g färsk kyld pizzadeg
1 ägg
Avokadosalsa
1 rödlök
1 avokado
2 tomater
1 lime
2 tsk chilipulver (gärna anchochili)
2 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2727 KJ / 654 kCal
Fett19.6 g
Kolhydrater93.8 g
Protein32.4 g
Kommentar
Smidigt med färdig deg och goda smaker!
Carina
2022-06-18