Kycklingcurry med nudlar och grönt
Kycklinggryta med lite krisp i – ja tack! Grönsaker som vattenkastanjer, broccoli, lök och ärtor fyller ut grytan tillsammans med kokosmjölken och currypastan, och självklart kycklingfärsen. Häll detta ovanpå snabbt kokta risnudlar, och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
ca 500 g kycklingfärs
1/2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 tsk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
1/2 förp fryst grönmix à 500 g (broccoli, gröna bönor och romanesco)
4 port risnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2389 KJ / 569 kCal
Fett33 g
Salt2.8 g
Kolhydrater36 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi får väl se om ungarna tycker om det. De gillar ju mest spagetti med köttfärssås och liknande klassiker. :-)
Micael
2021-04-08Gott! Även lillkillen på 10 månader älskade det.
Ida
2021-04-07