UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingcurry med nudlar och grönt

Kycklinggryta med lite krisp i – ja tack! Grönsaker som vattenkastanjer, broccoli, lök och ärtor fyller ut grytan tillsammans med kokosmjölken och currypastan, och självklart kycklingfärsen. Häll detta ovanpå snabbt kokta risnudlar, och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i skivor. Låt vattenkastanjerna rinna av.
  2. Stek färsen i oljan i en stor stekpanna. Vänd ner löken och pressa i vitlöken, låt fräsa ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör i currypasta och blanda ner vattenkastanjer och kokosmjölk. Smula i buljongtärningen och sjud i 5 minuter.
  4. Vänd ner grönmixen i grytan och låt den tina. Koka upp grytan. Smaka eventuellt av med mer salt, peppar och currypasta.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera grytan med nudlarna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1/2 förp fryst grönmix à 500 g (broccoli, gröna bönor och romanesco)
  • 4 port risnudlar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2389 kJ / 569 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept