Kycklingbiffar med senapsgurt

14
0
Kycklingbiffar med senapsgurt

Biffar gjord på kycklingfärs blir väldigt saftiga i sin konsistens och passar därför utmärkt ihop med bulgur. Här äts de dessutom tillsammans med en senapsgurt, som helt enkelt är en blandning av havregurt och dijonsenap!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2022

Kycklingbiffar med senapsgurt

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbiffar

1/2 dl ströbröd
1 dl havredryck
1 ägg
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk torkad timjan
1 tsk chilipulver
1 msk rapsolja

Senapsgurt

1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl havrebaserad gurt
1 msk dijonsenap
4 port fullkornsbulgur
1 citron
1 zucchini (à ca 300 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria ersättningsprodukter av ströbröd, havredryck, gurt och bulgur.
Receptet har uppdaterats mars 2022.

Gör så här

Tips

Byt timjan mot 1 tsk spiskummin och lägg till 1 dl rostad lök i färsen (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2281 KJ / 545 kCal
Fett 20 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 45 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden