Kycklingbiffar med senapsgurt

12
0
Kycklingbiffar med senapsgurt

Biffar gjord på kycklingfärs blir väldigt saftiga i sin konsistens och passar därför utmärkt ihop med bulgur. Här äts de dessutom tillsammans med en senapsgurt, som helt enkelt är en blandning av havregurt och dijonsenap! Addera dessutom lite gröna babyspenatblad och rätten är redo att äta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021

Kycklingbiffar med senapsgurt

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbiffar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
havredryck
1
ägg
500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 tsk
spiskummin
1 tsk
chilipulver
1 dl
rostad lök
2 msk
rapsolja

Senapsgurt

2 dl
havrebaserad gurt
1 msk
dijonsenap
4
port fullkornsbulgur
65 g
babyspenat

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd, rostad lök, havredryck, matlagningsgrädde och couscous.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2380 KJ / 567 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept