UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingbiffar med senapsgurt

Biffar gjord på kycklingfärs blir väldigt saftiga i sin konsistens och passar därför utmärkt ihop med bulgur. Här äts de dessutom tillsammans med en senapsgurt, som helt enkelt är en blandning av havregurt och dijonsenap! Addera dessutom lite gröna babyspenatblad och rätten är redo att äta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biffar: Blanda ströbrödet med havreryck och ägget. Låt det stå och svälla några minuter.
  2. Senapsgurt: Blanda gurt och senap. Smaka av med salt och peppar.
  3. Biffar: Blanda kycklingfärsen med salt, peppar och resten av kryddorna.
  4. Tillsätt rostade löken och ströbrödsblandningen. Blanda ordentligt så att färsen binder.
  5. Forma 8 små platta biffar (för 4 port). Stek biffarna i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, eller tills biffarna har en innertemperatur på 72°C.
  6. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Blanda bulgur med spenat och servera med biffar och gurten.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd, rostad lök, havredryck, matlagningsgrädde och couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingbiffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl havredryck
  • 1 ägg
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 dl rostad lök
  • 2 msk rapsolja
Senapsgurt
  • 2 dl havrebaserad gurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 port fullkornsbulgur
  • 65 g babyspenat

Näringsvärde
Per portion

Energi 2380 kJ / 567 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept