Kycklingbiffar med senapsgurt
Biffar gjord på kycklingfärs blir väldigt saftiga i sin konsistens och passar därför utmärkt ihop med bulgur. Här äts de dessutom tillsammans med en senapsgurt, som helt enkelt är en blandning av havregurt och dijonsenap!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2023
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbiffar
1/2 dl ströbröd
1 dl havredryck
1 ägg
600 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk torkad timjan
1 tsk chilipulver
1 msk rapsolja
Senapsgurt
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl havrebaserad gurt
1 msk dijonsenap
4 port bulgur (gärna fullkorn)
1 citron
1 zucchini (à ca 300 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2281 KJ / 545 kCal
Fett20 g
Salt1.5 g
Kolhydrater45 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
"Senap" ingår visserligen i ordet spenat men det borde inte dyka upp när man söker spenat.
Marianne
2023-08-23