Kycklingfärssås med persilja

36
4
Kycklingfärssås med persilja

En superkrämig variant av en klassisk köttfärssås med kycklingfärs och persilja. Den gräddiga såsen får smak av dragon och senap, och krispiga sockerärtor ger ett härligt tuggmotstånd. Servera såsen med nykokt pasta, färsk rödlök och körsbärstomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016

Kycklingfärssås med persilja

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti

Sås

ca 500 g
kycklingfärs
1 msk
olja
-
salt och peppar
1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
1 tsk
dragon
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
vitvinsvinäger
150 g
sockerärtor

Sallad

1/2
rödlök
250 g
körsbärstomater
1/2
ask persilja (à 20 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Björn

2018-04-17

Smakrik och god kycklingfärssås ! Gick hem även hos barnen!

Maria

2017-03-02

Increased the amount of milk and cream together with dragon and mustard to make it more saucy. For the salad - didn't use tomatoes. Mixed parsley, red onion with lots of freshly grounded black pepper, salt, olive oil and a little white wine vinegar. Was great

Hanna

2016-10-12

Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2590 KJ / 619 kCal
Fett 21.5 g
Salt 2.01 g
Kolhydrater 61.5 g
Protein 42.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept