Kycklingfärssås med persilja
En superkrämig variant av en klassisk köttfärssås med kycklingfärs och persilja. Den gräddiga såsen får smak av dragon och senap, och krispiga sockerärtor ger ett härligt tuggmotstånd. Servera såsen med nykokt pasta, färsk rödlök och körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
Sås
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 tsk dragon
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
150 g sockerärtor
Sallad
1/2 rödlök
250 g körsbärstomater
1/2 ask persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 619 kCal
Fett21.5 g
Salt2.01 g
Kolhydrater61.5 g
Protein42.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska smaklöst, lite dragonsmak, vilket var tur. Tog även i soltorkade tomater och mer vitvinsvinäger, men det blev inte mycket bättre
Ann-charlotte
2023-02-22Hmm? Kycklingfärssås med persilja? Var ÄR persiljan?
Zabina
2022-12-10Smakrik och god kycklingfärssås ! Gick hem även hos barnen!
Björn
2018-04-17