Kycklingfärssås med kantarellcrème fraiche och spaghetti

4
1
Kycklingfärssås med kantarellcrème fraiche och spaghetti

Krämig färssås som är god, enkel och dessutom snabblagad. Såsen görs av kycklingfärs och smaksätts med crème fraiche med smak av kantareller och konjak. Servera med spaghetti och vackra röda mangoldblad samt lite riven parmesanost.

Kycklingfärssås med kantarellcrème fraiche och spaghetti

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
2 morötter (à ca 100 g)
500 g kycklingfärs
2 msk matolja
5 dl vatten
1 svamp- eller hönsbuljongtärning
2 tsk japansk soja
1 förp crème fraiche med kantarell och konjak (à 2 dl)
1 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
4 port spaghetti
65 g röd mangold

Till servering

riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Sofia

2021-11-15

Vad rekommenderar ni att man tar istället för cream fraichen? Finns verkligen inte att få tag i den.

Redaktionen ICAse

2021-11-15

Hej Sofia! Prata gärna med personalen på din ICA och be de ta in crème fraiche kantarell och konjak. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2584 KJ / 618 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden