Kycklingfärssås med kantarellcrème fraiche och spaghetti

2
0
Kycklingfärssås med kantarellcrème fraiche och spaghetti

Krämig färssås som är god, enkel och dessutom snabblagad. Såsen görs av kycklingfärs och smaksätts med crème fraiche med smak av kantareller och konjak. Servera med spaghetti och vackra röda mangoldblad samt lite riven parmesanost.

Skriv ut
Kycklingfärssås med kantarellcrème fraiche och spaghetti

Ingredienser

4 portioner
1/2
purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
2
morötter (à ca 100 g)
500 g
kycklingfärs
2 msk
matolja
5 dl
vatten
1
svamp- eller hönsbuljongtärning
2 tsk
japansk soja
1
förp crème fraiche med kantarell och konjak (à 2 dl)
1 tsk
majsstärkelse
-
salt
-
svartpeppar
4
port spaghetti
65 g
röd mangold

Till servering

riven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2584 KJ / 618 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept