Kycklingfärsgryta med limegurka
Middag på ett kick, sa du? Stek kycklingfärs, lök och morötter tills allt fått färg. Tillsätt kokosmjölk och paneng-kryddmixen och låt smakerna koka ihop. Servera med fluffig couscous och syrlig gurksallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
500 g kycklingfärs
400 ml kokosmjölk
1 förp paneng red curry kryddmix (à 32 g)
4 port couscous eller ris
1 gurka
1 lime
salt
peppar
1 msk olja
1 msk sesamfrö
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller ris.
Gör så här
Tips
För mer smak på sesamfröerna: rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme i några minuter, tills de får en gyllene färg.
Byt paneng kryddmix mot 2 msk garam masala (för 4 port).
Byt paneng kryddmix mot 2 msk garam masala (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3326 KJ / 794 kCal
Fett34 g
Salt2.9 g
Kolhydrater74 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott tyckte jag, mamman i familjen. Barnen hade lite blandade känslor men mestadels bra betyg.
Nina
2023-05-19Äckligt recept, andra gången jag fått detta med matkasse, sluta använda detta recept.
Louise
2023-05-16Hej Louise! Tråkigt att höra att du inte gillade receptet. Ta gärna kontakt med vår Kundservice (https://www.ica.se/kundservice/) med din synpunkt på receptvalet i matkassen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-17Fyyyy!
Ana
2023-04-27