Kycklingfärsgryta med limegurka
Middag på ett kick, sa du? Stek kycklingfärs, lök och morötter tills allt fått färg. Tillsätt kokosmjölk och paneng-kryddmixen och låt smakerna koka ihop. Servera med fluffig couscous och syrlig gurksallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2025
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
500 g kycklingfärs
400 ml kokosmjölk
1 förp paneng red curry kryddmix (à 32 g)
4 port couscous eller ris
1 gurka
1 lime
salt
peppar
1 msk olja
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3326 KJ / 794 kCal
Fett34 g
Salt2.9 g
Kolhydrater74 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Släng i en hönsbuljong tärning också, så blir det prima! Tyckte den var lite väl smaktunn innan detta tillägg.
Edward
2024-08-15Gott och snabblagat! :)
Maria
2024-08-15Håller tyvärr med föregående kommentarer att det blir snålare och snålare innehåll i matkassen. Också förvånad att ni kan repetera ett recept från 2023 där flera skrev att de t.o.m. slängde maten och att kryddorna inte passade med kokosmjölken. Man blir besviken. Denna kassen w33 upplevde jag verkligen som snål.
Martina
2024-08-15