Kycklingfärsgryta med limegurka
Middag på ett kick, sa du? Stek kycklingfärs, lök och morötter tills allt fått färg. Tillsätt kokosmjölk och paneng-kryddmixen och låt smakerna koka ihop. Servera med fluffig couscous och syrlig gurksallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2025
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
500 g kycklingfärs
400 ml kokosmjölk
1 förp paneng red curry kryddmix (à 32 g)
4 port couscous eller ris
1 gurka
1 lime
salt
peppar
1 msk olja
1 msk sesamfrö
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3326 KJ / 794 kCal
Fett34 g
Salt2.9 g
Kolhydrater74 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Får vi kycklingfärs en gång till så avslutar vi ica kassen..
Daniel
2025-01-27För mycket couscous i matkassen. Använde fullkornsris istället. Gurkblandningen var god.
Louise
2025-01-27Luktade inte gott, kycklingfärsen. För enkel och konstig smak på maten. Åkte i soporna
Elizabeta
2025-01-26