Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter

Bjud familjen på en härlig kycklingcurry. Den krämiga kycklingfärsen, som får koka i kokosmjölk med kryddmixen pineapple thai, passar utmärkt med textur och smak från purjolöken. När grytan kokat samman serveras den med nudlar och små gröna ärter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
  2. Bryn färsen i oljan i en stor stekpanna eller gryta och rör ner purjolök.
  3. Rör i kokosmjölk och kryddmix. Låt sjuda i ca 3 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka nudlarna enligt förpackningen och låt ärterna koka med.
  5. Servera curryn med nudlar och ärter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- elller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök (à ca 150 g)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 30 g kryddmix pineapple thai
  • salt
  • peppar
  • 4 port äggnudlar
  • 1/2 påse gröna ärter (à 600 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2936 kJ / 698 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer