Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter

11
0 Klimatsmart
Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter

Bjud familjen på en härlig kycklingcurry. Den krämiga kycklingfärsen, som får koka i kokosmjölk med kryddmixen pineapple thai, passar utmärkt med textur och smak från purjolöken. När grytan kokat samman serveras den med nudlar och små gröna ärter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019

Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter

Ingredienser

4 portioner
1/2
purjolök (à ca 150 g)
500 g
kycklingfärs
1 msk
olja
400 ml
kokosmjölk
30 g
kryddmix pineapple thai
-
salt
-
peppar
4
port äggnudlar
1/2
påse gröna ärtor (à 600 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- elller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2936 KJ / 698 kCal
Fett 35 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 53 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept