Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
0
Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter

Bjud familjen på en härlig kycklingcurry. Den krämiga kycklingfärsen, som får koka i kokosmjölk med kryddmixen pineapple thai, passar utmärkt med textur och smak från purjolöken. När grytan kokat samman serveras den med nudlar och små gröna ärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019

Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök (à ca 150 g)
500 g kycklingfärs
1 msk olja
400 ml kokosmjölk
30 g kryddmix pineapple thai
salt
peppar
4 port äggnudlar
1/2 påse gröna ärtor (à 600 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2936 KJ / 698 kCal
Fett35 g
Salt2.8 g
Kolhydrater53 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Nudelwok med kyckling- och cosmopolitan
Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb thaigryta
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med fläskbullar och nudlar
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokosramen med kycklingfärs
Betyg 3.8 av 5.
65 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hakka-nudlar
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaiwok med kyckling
Betyg 3.9 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga