Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter
Bjud familjen på en härlig kycklingcurry. Den krämiga kycklingfärsen, som får koka i kokosmjölk med kryddmixen pineapple thai, passar utmärkt med textur och smak från purjolöken. När grytan kokat samman serveras den med nudlar och små gröna ärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök (à ca 150 g)
500 g kycklingfärs
1 msk olja
400 ml kokosmjölk
30 g kryddmix pineapple thai
salt
peppar
4 port äggnudlar
1/2 påse gröna ärtor (à 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 698 kCal
Fett35 g
Salt2.8 g
Kolhydrater53 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer