Kycklingfärsbiffar och äppelgräddsås med krasse

8
2
Kycklingfärsbiffar och äppelgräddsås med krasse

Biffarna smörsteks gyllene och serveras med en ljuvligt god äppelgräddsås där äpplena fått puttra med ingefära och grädde. Såsen gifter sig perfekt med kycklingbiffarna och riset.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Kycklingfärsbiffar och äppelgräddsås med krasse

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Biffar

1/2 dl
mjölk
1/2 dl
ströbröd
1
ägg
ca 500 g
kycklingfärs
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
smör

Äppelgräddsås

1/2
gul lök
1 msk
riven, färsk ingefära
1
äpple
1/2 msk
smör
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
vatten
1
ask kryddkrasse

Till servering

65 g
röd mangold

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Ulf

8/15/2020

Gjorde receptet med lite tillägg med lökpulver. Det blev fantastisk jättegott.

Elisabet

5/4/2020

Perfekt

Näringsvärde per portion

Energi 2367 KJ / 566 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 60 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept