Kycklingfärsbiffar och äppelgräddsås med krasse
Biffarna smörsteks gyllene och serveras med en ljuvligt god äppelgräddsås där äpplena fått puttra med ingefära och grädde. Såsen gifter sig perfekt med kycklingbiffarna och riset.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Biffar
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
ca 500 g kycklingfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Äppelgräddsås
1/2 gul lök
1 msk riven, färsk ingefära
1 äpple
1/2 msk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 ask kryddkrasse
Till servering
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2367 KJ / 566 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater60 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde receptet med lite tillägg med lökpulver. Det blev fantastisk jättegott.
Ulf
2020-08-15Perfekt
Elisabet
2020-05-04