Kycklingfärsbiffar och äppelgräddsås med krasse | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfärsbiffar och äppelgräddsås med krasse

Biffarna smörsteks gyllene och serveras med en ljuvligt god äppelgräddsås där äpplena fått puttra med ingefära och grädde. Såsen gifter sig perfekt med kycklingbiffarna och riset.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Biffar: Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla ett par minuter. Blanda sedan ströbrödsblandningen med ägg och färs. Krydda med senap, salt och peppar. Forma färsen till små biffar.
  4. Bryn biffarna på båda sidor i smöret i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan (om den tål det) med biffarna mitt i ugnen ca 8 minuter.
  5. Äppelgräddsås: Skala lök, ingefära och äpple. Hacka löken och riv ingefäran. Kärna ur och tärna äpplet. Fräs allt i smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och låt småputtra tills äpplena börjar bli mosiga, ca 5 minuter. Mixa såsen slät. Späd eventuellt med lite extra vatten och smaka av med salt och peppar.
  6. Klipp krassen och vänd ner hälften i såsen strax innan servering.
  7. Till servering: Servera biffarna med sås, ris, mangold och resten av krassen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Biffar
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
Äppelgräddsås
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 äpple
  • 1/2 msk smör
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 ask kryddkrasse
Till servering
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2367 kJ / 566 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept