Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färskpotatissallad med krasse och färslimpa

Somrig färskpotatissallad serveras här med saftig köttfärslimpa. Medan limpan steker i ugnen rör du ihop potatis med färgglada grönsaker som rödlök, gröna ärter och röd mangold. Toppa med en stor klick krämig dijonyoghurt och strö över krasse.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Färslimpor: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter.
  4. Blanda ströbrödsblandningen med färsen och ägget. Arbeta till en smidig smet. Krydda med senap, salt och peppar. Forma till två limpor och lägg dem i en ugnssäker form.
  5. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  6. Potatissallad: Borsta, skölj och koka potatisen. Låt den svalna något. Skala och skiva löken tunt. Dela potatisen i halvor.
  7. Blanda potatis, lök och ärter. Vänd ner vinäger, olja, mangold och klippt krasse. Smaka av med salt och peppar.
  8. Dressing: Blanda yoghurt och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera potatissalladen med färslimpor och senapsdressing.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Färslimpor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Potatissallad
  • ca 900 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 250 g små gröna ärter
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 65 g röd mangold
  • 1/2 ask kryddkrasse
  • salt och peppar
Dressing
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2589 kJ / 619 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer