Färskpotatissallad med krasse och färslimpa

8
0
Färskpotatissallad med krasse och färslimpa

Somrig färskpotatissallad serveras här med saftig köttfärslimpa. Medan limpan steker i ugnen rör du ihop potatis med färgglada grönsaker som rödlök, gröna ärter och röd mangold. Toppa med en stor klick krämig dijonyoghurt och strö över krasse.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016

Färskpotatissallad med krasse och färslimpa

Ingredienser

4 portioner

Färslimpor

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
ca 500 g
nötfärs
1
ägg
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Potatissallad

ca 900 g
färskpotatis
1
rödlök
250 g
små gröna ärtor
3 msk
rödvinsvinäger
3 msk
rapsolja
65 g
röd mangold
1/2
ask kryddkrasse
-
salt och peppar

Dressing

3 dl
turkisk yoghurt
1 msk
dijonsenap

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2589 KJ / 619 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept