Färskpotatissallad med krasse och gräslöksdressing

35
0 Klimatsmart
Färskpotatissallad med krasse och gräslöksdressing

Färskpotatis hör sommaren till och potatissallad med gräslöksdressing är en klar favorit under sommarens alla grillfester. Här är ett underbart och lättlagat recept på ljummen potatissallad med potatis, krasse och gröna ärtor.

Skriv ut
Färskpotatissallad med krasse och gräslöksdressing

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

2 dl
små gröna ärtor
ca 900 g
färskpotatis
1
rödlök
3 msk
äppelcidervinäger
1 dl
rapsolja
-
salt och peppar
65 g
röd mangold
1
ask kryddkrasse

Dressing

1
kruka gräslök
3 dl
gräddfil
1 msk
dijonsenap

Till servering

grillad kycklinglårfilé (gärna BBQ-pepparspett)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Grilla lårfiléspetten på direkt värme så att den får fin färg och lägg sedan över på indirekt värme och grilla tills innertemperaturen är 72°C.

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2539 KJ / 607 kCal
Fett 36 g
Salt 0.62 g
Kolhydrater 36 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept