Färskpotatissallad med krasse och gräslöksdressing
Färskpotatis hör sommaren till och potatissallad med gräslöksdressing är en klar favorit under sommarens alla grillfester. Här är ett underbart och lättlagat recept på ljummen potatissallad med potatis, krasse och gröna ärtor.
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
2 dl små gröna ärtor
ca 900 g färskpotatis
1 rödlök
3 msk äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
salt och peppar
65 g röd mangold
1 ask kryddkrasse
Dressing
1 kruka gräslök
3 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
Till servering
grillad kycklinglårfilé (gärna BBQ-pepparspett)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater36 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer