Färsbiffar med balsamvinägerstekt svamp

8
2
Färsbiffar med balsamvinägerstekt svamp

Färsbiffar går hem hos de flesta. Här äts dem med ett klassiskt tillbehör så som potatismos, och ett lite mera modernt tillbehör; balsamvinägerstekt svamp. Låt färska champinjoner stekas med lök och balsamvinäger, och tillsätt lite persilja innan servering. Ett perfekt tillbehör till biffar helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Färsbiffar med balsamvinägerstekt svamp

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 1/2 dl
mjölk
1 msk
smör

Biffar

1
ägg
1/2 dl
mjölk
2 msk
ströbröd
1
vitlöksklyfta
ca 500 g
nötfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
olja

Svamp

250 g
färska champinjoner
1
gul lök
1 msk
smör eller olja
2 msk
balsamvinäger
1
förp färsk persilja (à 20 g)
1/2
förp cosmopolitansallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.  
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna färsen med lite dijonsenap.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Sten

2020-09-21

Mycket gott. Härliga smaker.

Linnéa

2020-09-16

Alldeles för mycket persilja i svamparna annars gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2547 KJ / 608 kCal
Fett 27 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept