Färsbiffar med balsamvinägerstekt svamp

9
3
Färsbiffar med balsamvinägerstekt svamp

Färsbiffar går hem hos de flesta. Här äts dem med ett klassiskt tillbehör så som potatismos, och ett lite mera modernt tillbehör; balsamvinägerstekt svamp. Låt färska champinjoner stekas med lök och balsamvinäger, och tillsätt lite persilja innan servering. Ett perfekt tillbehör till biffar helt enkelt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Färsbiffar med balsamvinägerstekt svamp

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 msk smör

Biffar

1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja

Svamp

250 g färska champinjoner
1 gul lök
1 msk smör eller olja
2 msk balsamvinäger
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 förp cosmopolitansallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.  
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna färsen med lite dijonsenap.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Carina

2022-06-18

Svampen ljuvligt god och resten går inte av för hackor heller

Sten

2020-09-21

Mycket gott. Härliga smaker.

Linnéa

2020-09-16

Alldeles för mycket persilja i svamparna annars gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2547 KJ / 608 kCal
Fett 27 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden