Färsbiffar med balsamvinägerstekt svamp
Färsbiffar går hem hos de flesta. Här äts dem med ett klassiskt tillbehör så som potatismos, och ett lite mera modernt tillbehör; balsamvinägerstekt svamp. Låt färska champinjoner stekas med lök och balsamvinäger. Ett perfekt tillbehör till biffar helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2023
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 msk smör
Biffar
1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Svamp
250 g färska champinjoner
1 gul lök
1 msk smör eller olja
2 msk balsamvinäger eller soja
1/2 förp cosmopolitansallad eller annan krispig sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2547 KJ / 608 kCal
Fett27 g
Salt3.3 g
Kolhydrater52 g
Protein37 g
Kommentarer
Tacksam för svenskt kött! Var gott i överlag!
Louise
2023-09-21Jätte gott!
Eva
2023-09-20Mycket gott!
Rosita
2023-09-20