Kycklingburgare med mascarponedressing
Kycklingburgare är supergott och en favorit i många hem. Burgarna gör du av bland annat av kycklingfärs och smaksätts med en klick senap. Förutom grönsaker, blanda mascarpone och tomatcrème så får du en god mascarponedressing att toppa kycklingburgaren med. Superenkelt och jättegott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
600 g potatis
1 msk olja
Dressing och grönsaker
1/2 burk mascarponeost (à 250 g)
2 msk soltorkad tomatcrème
2 tomater
1/2 gurka
1/2 cosmopolitansallad
Burgare
ca 500 g kycklingfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2665 KJ / 640 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God rätt. Men tog en matsked extra av tomatkrämen, vitlök och mer salt o peppar i dressingen. För jag tyckte den var lam i smaken.
Theresé
2016-05-01