Kycklingburgare med mascarponedressing

61
1
Kycklingburgare med mascarponedressing

Kycklingburgare är supergott och en favorit i många hem. Burgarna gör du av bland annat av kycklingfärs och smaksätts med en klick senap. Förutom grönsaker, blanda mascarpone och tomatcrème så får du en god mascarponedressing att toppa kycklingburgaren med. Superenkelt och jättegott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2016

Kycklingburgare med mascarponedressing

Ingredienser

4 portioner

Potatis

600 g potatis
1 msk olja

Dressing och grönsaker

1/2 burk mascarponeost (à 250 g)
2 msk soltorkad tomatcrème
2 tomater
1/2 gurka
1/2 cosmopolitansallad

Burgare

ca 500 g kycklingfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
4 hamburgerbröd

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Vänd burgarna i ströbröd strax innan de bryns för lite frasighet.

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentar

Theresé

2016-05-01

God rätt. Men tog en matsked extra av tomatkrämen, vitlök och mer salt o peppar i dressingen. För jag tyckte den var lam i smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 2665 KJ / 640 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden