Kycklingfärs i kokosmjölk

24
12
Kycklingfärs i kokosmjölk

Kycklingfärs passar utmärkt att använda i krämigare rätter, och här låter du den blandas med en massamun curry. Massamun curryn är en lite mildare variant av curry och passar därför utmärkt till hela familjen! Ät currygrytan tillsammans med ris och haricots verts.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Kycklingfärs i kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna fullkorn) eller nudlar
1
gul lök
1/2 msk
olja
500 g
kycklingfärs
1
förp thai massaman curry grytbas medium (à 400 ml)
1
förp vattenkastanjer (à 227 g)
1/2
påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta med kycklingen. Strö cashewnötter eller solrosfrön på toppen innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Cecilia

2021-04-15

För smaklös för min och familjens smak.

Sofie

2021-01-24

Vart är kokosmjölken i inköpslistan?

Jacob

2020-12-07

Lite smaklös, ifall jag gör den igen så ska jag tillsätta mer smak. Annars god!

Näringsvärde per portion

Energi 2474 KJ / 591 kCal
Fett 22 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept