UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingfärs i kokosmjölk

Kycklingfärs passar utmärkt att använda i krämigare rätter, och här låter du den blandas med en massamun curry. Massamun curryn är en lite mildare variant av curry och passar därför utmärkt till hela familjen! Ät currygrytan tillsammans med ris och haricots verts.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken och stek den i oljan i en stor stekpanna eller stekgryta tillsammans med kycklingfärsen. Sänk värmen och häll i grytbasen och låt det sjuda i 5 minuter.
  3. Häll av vattenkastanjerna och tillsätt dem och bönorna. Låt koka upp och bli varmt.
  4. Servera grytan med riset.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta med kycklingen. Strö cashewnötter eller solrosfrön på toppen innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna fullkorn) eller nudlar
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 förp thai massaman curry grytbas medium (à 400 ml)
  • 1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
  • 1/2 påse frysta haricots verts (à 450 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2474 kJ / 591 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept