Kycklingfärs i kokosmjölk
Kycklingfärs passar utmärkt att använda i krämigare rätter, och här låter du den blandas med en massamun curry. Massamun curryn är en lite mildare variant av curry och passar därför utmärkt till hela familjen! Ät currygrytan tillsammans med ris och haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn) eller nudlar
1/2 blomkålshuvud (1/2 blomkål motsvarar ca 250 g)
1 gul lök
1/2 msk olja
500 g kycklingfärs
1 förp grytbas massamun curry (à 400 ml)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Pressa över 1/2 vitlöksklyfta (för 4 port) när kycklingen steks. Strö cashewnötter eller solroskärnor på toppen innan servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2474 KJ / 591 kCal
Fett22 g
Salt0.4 g
Kolhydrater61 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet heter Kycklingfärs i kokosmjölk; innehåller thai massman curry gryt-bas kokosmjölk? Jag vill gärna prova receptet men hittar inte nämnda gryt-bas...
Carin
2022-09-26Hej Carin! Det stämmer, grytbasen är baserad på kokosmjölk. Du hittar massaman grytbas på den asiatiska hyllan men om den inte finns på din ICA så prata gärna med personalen och be de ta in produkten. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-27Kan varmt rekommendera att äta den utan ris! Jag adderade lite chili och ärtor (hade inga bönor hemma). Toppengott och smalt!
Sofia
2021-08-29För smaklös för min och familjens smak.
Cecilia
2021-04-15