Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

35
5
Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

En snabblagad vegansk thaigryta med thailändska smaker till middag? Ja tack! Här steks vegochunks i krämig kokosmjölk som smaksätts med grön currypasta. Servera med basmatiris, ät och njut.

Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

Ingredienser

4 portioner
4 port basmatiris
2 förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
olja (till stekning)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
2 - 3 msk grön thai currypasta
1 dl vatten
1 förp kokosmjölk (à 400 g)
100 g sparrisbroccoli eller broccoli
100 g haricots verts (bönor)
100 g pak choi
100 g sallads- eller sockerärtor
salt
peppar

Till servering

thaibasilika eller koriander
hackad röd peppar (chili)

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobitarna och currypastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med The Vegetarian Butcher.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Elly

2021-12-07

Tillagar man ett recept från Icas hemsida så kan man ju tro att ingredienserna är anpassade efter Icas egna varor om alternativet finns. Har ni testat att ha i 3 msk av Icas egna gröna currypaste i denna?! Det blev så starkt så det blev oätligt! En himla massa mat fick slängas då alla fick ont i magen och brännande känsla. Försökte rädda maten genom att spä ut, ha i socker, allt möjligt, men det funkade inte. Aldrig igen!

Kim

2021-03-07

Väldigt stark blev det. En stekpanna är alldeles för liten för allt som ska i den, en kastrull hade funkat bättre. 3/5

Christopher

2021-02-16

Riktigt god och går relativt snabbt att laga.