Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry
En snabblagad vegansk thaigryta med thailändska smaker till middag? Ja tack! Här steks vegochunks i krämig kokosmjölk som smaksätts med grön currypasta. Servera med basmatiris, ät och njut.
Ingredienser
4 portioner
4 port basmatiris
2 förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
olja (till stekning)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
2 - 3 msk grön thai currypasta
1 dl vatten
1 förp kokosmjölk (à 400 g)
100 g sparrisbroccoli eller broccoli
100 g haricots verts (bönor)
100 g pak choi
100 g sallads- eller sockerärtor
salt
peppar
Till servering
thaibasilika eller koriander
hackad röd peppar (chili)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
älskar det här receptet som en bas. har lagat den många gånger. brukar slänga i lite mer kryddor, bara, ersätta vattnet med buljongtärning, lägga till riven färsk ingefära och någon gnutta sambal oelek. även supergott att ersätta vissa av ingridienserna med morötter skurna i plankor, röd paprika om man bor lite lantligt till sig och har svårt att få tag på allt :) recomenderar att ha vätskan nära till hands när du lägger i cyrrypastan, det blir snabbt lite tufft att andas annars ❤️
Alexander
2024-10-12Fick den heller inte att få så mycket smak. Smakade mest kokosmjölk plus hetta från currypastan. Ingen ny favorit tyvärr.
Anna-frida
2024-07-15Med extra kokosmjölk, en burk grön curry bas, grönkål, och svamp, blev detta en hit tillsammans med matvete, och toppat med cashew nötter! Ska laga den många gånger till!
Lyssa
2023-08-28