Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry
En snabblagad vegansk thaigryta med thailändska smaker till middag? Ja tack! Här steks vegochunks i krämig kokosmjölk som smaksätts med grön currypasta. Servera med basmatiris, ät och njut.
Ingredienser
4 portioner
4 port basmatiris
2 förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
olja (till stekning)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
2 - 3 msk grön thai currypasta
1 dl vatten
1 förp kokosmjölk (à 400 g)
100 g sparrisbroccoli eller broccoli
100 g haricots verts (bönor)
100 g pak choi
100 g sallads- eller sockerärtor
salt
peppar
Till servering
thaibasilika eller koriander
hackad röd peppar (chili)
För alla
Kontrollera noga innehållet i vegobitarna och currypastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med The Vegetarian Butcher.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fick den heller inte att få så mycket smak. Smakade mest kokosmjölk plus hetta från currypastan. Ingen ny favorit tyvärr.
Anna-frida
2024-07-15Med extra kokosmjölk, en burk grön curry bas, grönkål, och svamp, blev detta en hit tillsammans med matvete, och toppat med cashew nötter! Ska laga den många gånger till!
Lyssa
2023-08-28En del hetta men i övrigt smaklöst, inte äckligt men kommer inte äta igen.
Freja
2022-11-25