Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

10
3
Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

En snabblagad vegansk thaigryta med thailändska smaker till middag? Ja tack! Här steks vegochunks i krämig kokosmjölk som smaksätts med grön currypasta. Servera med basmatiris, ät och njut.

Skriv ut
Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

Ingredienser

4 portioner
4
port basmatiris
2
förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
-
olja (till stekning)
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
röd peppar (chili)
2 - 3 msk
grön thai currypasta
1 dl
vatten
1
förp kokosmjölk (à 400 g)
100 g
sparrisbroccoli eller broccoli
100 g
haricots verts
100 g
pak choi
100 g
sallads- eller sockerärtor
-
salt
-
peppar

Till servering

thaibasilika eller koriander
hackad röd peppar (chili)

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobitarna och currypastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med The Vegetarian Butcher.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Christopher

2/16/2021

Riktigt god och går relativt snabbt att laga.

Agnes

2/13/2021

Mums! Bytte ut vegobitarna mot kyckling och det blev så gott!

Ola

1/29/2021

Härlig thai känsla med bra hetta och krispiga grönsaker. Till och med tonårs barnen som annars är tveksamma till quornbitar gillade

Testa liknande recept