Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

27
4
Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

En snabblagad vegansk thaigryta med thailändska smaker till middag? Ja tack! Här steks vegochunks i krämig kokosmjölk som smaksätts med grön currypasta. Servera med basmatiris, ät och njut.

Skriv ut
Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

Ingredienser

4 portioner
4
port basmatiris
2
förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
-
olja (till stekning)
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
röd peppar (chili)
2 - 3 msk
grön thai currypasta
1 dl
vatten
1
förp kokosmjölk (à 400 g)
100 g
sparrisbroccoli eller broccoli
100 g
haricots verts (bönor)
100 g
pak choi
100 g
sallads- eller sockerärtor
-
salt
-
peppar

Till servering

thaibasilika eller koriander
hackad röd peppar (chili)

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobitarna och currypastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med The Vegetarian Butcher.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Kim

2021-03-07

Väldigt stark blev det. En stekpanna är alldeles för liten för allt som ska i den, en kastrull hade funkat bättre. 3/5

Christopher

2021-02-16

Riktigt god och går relativt snabbt att laga.

Agnes

2021-02-13

Mums! Bytte ut vegobitarna mot kyckling och det blev så gott!

Testa liknande recept