Kycklingfärs i grön curry med cashewnötter

Flera goda smaker blandar sig fint i denna lite Asien-inspirerade rätt. Kycklingfärs blandad med kokosmjölk blir himmelskt mild och stärks upp med currypasta där mängden kan anpassas efter tycke och smak. Cashewnötter på toppen ger det härliga tuggmotståndet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2686 KJ / 640 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stJättebra och enkelt basrecept. Tyckte de var lite smaklöst så hade i en skivad lök samt lite pressad lime och fisksås också. Blev super.
Sara
Jättegott och lätt! Provade att lägga det en kycklingbuljongtärning och lite mer grön currypasta och det blev toppen!
Matilda
Snabbt och lätt men ganska tråkig smak.
Andreas
Mmm ... Gott. Tog cocosgrädde istället för cocosmjölk och en stärnanis som extra krydda. Lättlagat och smakrikt/ Gunnar
Gunnar
Otroligt lättlagat och gott!
Anton
Instämmer i: Snabbt, enkelt, jättegott
Ursula
Väldigt oklar rätt. Blev bara starkt och som en soppa. Otäck konsistens på färsen. Bland det sämsta jag ätit nånsin. Vi slängde allt
Marie
Snabbt, enkelt och jättegott!
Anna-cari
Hej Super gott! men en fråga: vad gör man med paprika som står i receptet?
Olga
Det var en bra fråga, tack för att ni uppmärksammade oss på detta. Nu finns paprikan med i texten. Roligt du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vad ska jag göra med paprikan?
Marie