UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingfärs i gräddig tomatsås

Att laga en rätt på kycklingfärs gör den väldigt saftig och smakrik! Här, i denna gryta så smaksätts den med vitlök, buljong och pastasås, och den späds ut med lite grädde för extra krämighet. Servera ovanpå en bädd av pasta, och du har en perfekt vardagsmåltid att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Stek löken och färsen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken. 
  3. Riv morötterna grovt på ett rivjärn och vänd ner i fräset. 
  4. Tillsätt grädde, pastasås, smulad buljongtärning, timjan och soja till färsen. Låt sjuda i 6 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Dela tomaterna.
  7. Servera pastan med färssåsen och tomaterna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk torkad timjan eller persilja
  • 1 msk japansk soja
  • 4 port pasta (gärna campanelle)
  • 250 g tomatmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 3163 kJ / 754 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept