Kycklingfärs i gräddig tomatsås
Att laga en rätt på kycklingfärs gör den väldigt saftig och smakrik! Här, i denna gryta så smaksätts den med vitlök, buljong och pastasås, och den späds ut med lite grädde för extra krämighet. Servera ovanpå en bädd av pasta, och du har en perfekt vardagsmåltid att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2023
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 morötter
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk torkad timjan eller persilja
1 msk japansk soja
4 port pasta (gärna campanelle)
250 g tomatmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2863 KJ / 683 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater65 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Tog chilisås istället för pastasåsen, hade även i sambal oelek och chili flakes! Använde den lök jag hade hemma, salladslök och purjolök!
Agneta
2024-11-06Alla i familjen gjorde 👍 Hackade i en chili och utökade örtpaletten något. Vi ses igen.
Fredrik
2024-10-11Så gott! Brukar hacka i lite spetspaprika och röd chili så blir den ännu godare. En klick sötstark senap gör oxå susen.
Annika
2024-10-05