Kycklingfärs i gräddig tomatsås

Att laga en rätt på kycklingfärs gör den väldigt saftig och smakrik! Här, i denna gryta så smaksätts den med vitlök, buljong och pastasås, och den späds ut med lite grädde för extra krämighet. Servera ovanpå en bädd av pasta, och du har en perfekt vardagsmåltid att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2023

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 morötter
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk torkad timjan eller persilja
1 msk japansk soja
4 port pasta (gärna campanelle)
250 g tomatmix
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2863 KJ / 683 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater65 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
De som kommenterar att det är en slätstruken rätt eller att rätten är mesig i smaken. Läser ni inte ingredienslistan innan ni ger er på ett recept? Vill ni ha mer sting och krydda får ni ju helt enkelt söka er till den typen av recept! Man kan förstås även använda recept som inspiration och sedan använda sin egen kreativitet och justera med smaksättning som ger mer sting! Jag kommer nog till exempel testa denna med vitt vin och chili vid något tillfälle!
Karin
2025-02-05Gjorde om receptet lite. Glömde morötterna. Men hackade i körsbärstomater och lät koka med. Tog krossade tomater istället för tomatsåsen. Och gul lök istället för röd lök. Det blev jättegott! Ska testa följa receptet till pricka nästa gång. 😋
Karin
2025-02-05Så god 😋 gör den ofta!
Sandra
2025-01-18