Kycklingcurry med lime och gurka
Rör ihop en kycklingcurry på under 30 minuter! Krydda den stekta färsen med curry, i med kokosmjölk och buljongtärning och avsluta med att krydda med salt och peppar. Servera med nudlar, gurka, solrosskott och limeklyftor. Busenkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp snackgurka (à 250 g)
1 lime
500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
4 port äggnudlar
salt
peppar
100 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2935 KJ / 702 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättebra snabbrätt. Komplettera gärna med lite frysta wokgrönsaker som får koka med på slutet.
Malin
2021-08-10