UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingfajitas med avokadoröra

En variant på tacomiddag kan vara denna kycklingfajitas med avokadoröra! Kyckling som kryddas och steks för att sedan äts tillsammans med paprika, rödlök och avokadoröran på tortillabröd. Smaklig kyckling önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa avokadoköttet i en bunke tillsammans med gräddfilen. Skala och finhacka löken och vänd ner den i avokadoröran, eller servera den vid sidan av. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär kycklingen i strimlor och stek dem i oljan i en stekpanna några minuter. Krydda med kryddmixen, häll över vattnet och låt det bli varmt.
  5. Värm eventuellt tortillabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera kycklingen på bröden med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Stek paprikan tillsammans med kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 avokador
  • 1 dl gräddfil
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1/2 msk olja
  • 1 förp fajita kryddmix (medium, à 28 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 förp vetetortillas (large, à 370 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3216 kJ / 768 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept