Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingfajitas

En kryddig och färgrik fajitasvariant med kyckling och paprika som bas. Extra kryddning får denna rätt genom chunky salsa. Bra att servera ihop med kokt ris och tortillabröd om du upplever rätten för stark.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset och värm tortillabrödet enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Stek kycklingen i oljan ca 3 minuter. Tillsätt fajita spice mix, vatten, lök och paprika och stek ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Till Servering: Servera kycklingröran och riset i varma tortillabröd med salsa.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen och salsan. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Glutenfri: använd glutenfria tunnbröd i stället för tortillabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl ris
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 påse fajita kryddmix (à 30 g)
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
Tillbehör
  • 8 mjuka tortillabröd (à 40 g)
  • 1 burk Chunky Salsa medium (à 350 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2779 kJ / 661 kCal