Mexikanska bönburgare med basilikaguacamole

40
7 Klimatsmart
Mexikanska bönburgare med basilikaguacamole

Vegetariska burgare med gott tugg tack vare ”paneringen” på grovhackade cashewnötter. Grilla och bjud i varma pitabröd med en avokadoröra smaksatt med basilika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Mexikanska bönburgare med basilikaguacamole

Ingredienser

8 st
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olja
1
förpackning kokta kidneybönor (à 380 g)
1
burk chunky salsa gärna tropical (à 300 g)
1 1/2 tsk
sambal oelek
200 g
osaltade cashewnötter
2 dl
ströbröd
1/2 dl
finhackad persilja
1 tsk
salt

Basilikaguacamole

3
avokador
1/2
röd paprika
1/2 dl
hackad basilika
2 msk
färskpressad limejuice
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Tillbehör

8
pitabröd
3
tomater i skivor
1
rödlök i skivor
8
salladsblad
-
ketchup alt chilisås

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och glutenfria pitabröd. Cintz salsa tropisk innehåller gluten i aromerna. Byt till annan salsa.
Gör laktosfri: använd ströbröd och pitabröd utan mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd ströbröd och pitabröd utan mjölk.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg och kontrollera brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Mia

2020-05-01

Blev genast en favorit hos barnen, 5, 8 och 10 år gamla!

Sanna

2018-11-29

Supergott! Tar drygt hälften av ströbrödet, man känner rätt snabbt när konsistensen är bra.

Caroline

2016-03-30

Jag skippade ströbröd och hällde i mjöl istället, blev mycket lenare och mindre "torrt". Bra recept i övrigt :)

Näringsvärde per portion

Energi 2327 KJ / 556 kCal
Fett 23 g
Salt 3.05 g
Kolhydrater 64 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept