Mexikanska bönburgare med basilikaguacamole
Vegetariska burgare med gott tugg tack vare ”paneringen” på grovhackade cashewnötter. Grilla och bjud i varma pitabröd med en avokadoröra smaksatt med basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
8 st
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 förpackning kokta kidneybönor (à 380 g)
1 burk chunky salsa gärna tropical (à 300 g)
1 1/2 tsk sambal oelek
200 g osaltade cashewnötter
2 dl ströbröd
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk salt
Basilikaguacamole
3 avokador
1/2 röd paprika
1/2 dl hackad basilika
2 msk färskpressad limejuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör
8 pitabröd
3 tomater i skivor
1 rödlök i skivor
8 salladsblad
ketchup alt chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi2327 KJ / 556 kCal
Fett23 g
Salt3.05 g
Kolhydrater64 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev genast en favorit hos barnen, 5, 8 och 10 år gamla!
Mia
2020-05-01Supergott! Tar drygt hälften av ströbrödet, man känner rätt snabbt när konsistensen är bra.
Sanna
2018-11-29Jag skippade ströbröd och hällde i mjöl istället, blev mycket lenare och mindre "torrt". Bra recept i övrigt :)
Caroline
2016-03-30