Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mexikanska bönburgare med basilikaguacamole

Vegetariska burgare med gott tugg tack vare ”paneringen” på grovhackade cashewnötter. Grilla och bjud i varma pitabröd med en avokadoröra smaksatt med basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna ca 2 minuter. Skala och pressa i vitlöken. Fortsätt fräsa ca 2 minuter. Ta från värmen.
  2. Häll av och skölj bönorna och tillsätt dem i pannan. Rör ner salsa, sambal oelek och hälften av cashewnötterna. Häll allt i en matberedare och mixa tills det är grovhackat. Rör ner ströbröd, persilja och salt. Låt svalna.
  3. Guacamole: Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Kärna ur och finhacka paprikan. Mosa avokadon och blanda med paprika, basilika, limejuice, salt och peppar.
  4. Forma 8 biffar (för 8 st). Grovhacka resten av cashewnötterna. Vänd bi€tarna i hacket. Grilla några minuter på varje sida.
  5. Pensla pitabröden med vatten och värm dem på grillen eller i ugn enligt anvisning på förpackningen. Servera bönburgarna med tillbehören och guacamole i pitabröden.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och glutenfria pitabröd. Cintz salsa tropisk innehåller gluten i aromerna. Byt till annan salsa.
Gör laktosfri: använd ströbröd och pitabröd utan mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd ströbröd och pitabröd utan mjölk.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg och kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 förpackning kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 1 burk Chunky Salsa gärna tropical (à 300 g)
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 200 g osaltade cashewnötter
  • 2 dl ströbröd
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
Basilikaguacamole
  • 3 avokador
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Tillbehör
  • 8 pitabröd
  • 3 tomater i skivor
  • 1 rödlök i skivor
  • 8 salladsblad
  • ketchup alt chilisås
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2327 kJ / 556 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept