Kycklingfajitas med kidneybönor
Fajitas – hurra! Fyllningen i tortillan består ikväll av strimlad kyckling, både gul och röd paprika, samt små kidneybönor för extra mättnad. Detta får puttra i pannan med en salsa, och fyllningen läggs sedan ihop med sallad i brödet. Smaklig fajitas önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul paprika
1 röd paprika
380 g kokta kidneybönor
600 g strimlad kycklingfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
1 tsk spiskummin
300 g chunky salsa (medium)
1/2 cosmopolitansallad
12 tortillabröd (medium)
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3128 KJ / 745 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater91 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gick väldigt snabbt att tillaga vilket är perfekt när det är ont om tid. Tog den starka varianten av salsa. Smakade väldigt bra.
Sylwia
2023-10-29Vi tyckte det var lite mesig smak. Rekommenderar att använda en kryddpåse för fajitas ist. Eller iaf hot salsa.
Magdalena
2022-08-04Jättegott! Till och med våra kräsna barn åt två portioner var.
Bea
2022-01-04