Fajitas med paprika och gräddfil
Fajitas går lika bra att göra på försk skinka som tunnskivad kotlett, fräs i olja med paprika och kidneybönor tillsätt salsasås innan det fylls i tortillabröd. Som tillbehör har du lite sallad och gräddfil. Mer komplicerat än så behöver det inte vara!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2022
Ingredienser
4 portioner
2 paprikor
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
600 g tunnskivad kotlett eller färsk skinka
1/2 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 burk chunky salsa (à 300 g) gärna medium
1/2 förp cosmopolitansallad
12 medium tortillabröd
3 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3366 KJ / 804 kCal
Fett26 g
Salt5 g
Kolhydrater88 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gillades av hela familjen, även bönorna gick hem.
Susan
2022-09-27Gott, t o m den bönskeptiske sonen uppskattade det!
Jennie
2020-09-16