Kycklingenchilada

En festlig och förträffligt god kycklingenchilada med en krämig het röra av crème fraiche och jalapeños. Tortillabröden bakas i ugnen toppade med färska tomater och ljuvlig ost.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3966 KJ / 948 kCal
Fett55 g
Salt3.9 g
Kolhydrater55 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
30 stMycket gott och lättlagat! Det har varit en favorit sedan slutet av 90-talet. På den tiden skrev jag ut bra recept och samlade i en pärm. I utskriften från ICA från 1999 står det kummin i både innehållslista och beskrivning. Det blir riktigt gott och lite annorlunda. Spiskummin är mer dominant och hade vi använt det istället för kummin tror jag inte vi hade haft rätten som en återkommande favorit i närmare 30 år. Receptet från 1999 innehåller inte vitlök, men det händer att det slinker med i alla fall.
Dag wiktor
Gott och lättlagat. Passar till många tillfällen. Väldigt uppskattat av gästerna!
Anette
Det står spiskummin i receptet ovan MEN i kommentarerna står det KUMMIN (som till bröd osv) och att det passar till fågel mm - HUR SKA DET VARA?
Ammie
Hej Ammie! I det här receptet är det spiskummin som används. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Riktigt, riktigt gott! Enkelt att göra, lite hetta från jalapenjon som gav det lilla extra (tog 2 vitlöksklyftor till två portioner).
Anna
Gott men inte fantastiskt
Magnus
Jag hade bara 2dl créme fraîche så jag byggde på med en burk vita bönor i tomatsås istället - blev jättegott! Hade även chiliolja i för lite mer styrka, och tacosås till gratineringen istället för färsk tomat.
Eva
Glömde tillaga kycklingen men det blev rätt gott endå! 😋
Carl-vilhelm
Supergott! Hade ingen Jalapeno hemma så det blev lite Sambal Olek och spetspaprika i stället.
Yvonne
Jag älskar mjuka smaker och därför hade jag sådana två smaker på lätt créme fraiche (2×2 dl) - vitlök & parmesan och feta & soltorkad tomat. I kycklingröran la jag även majskolv (2×140ml). Eftersom min känsliga mage inte tål starka kryddor använde jag inte jalapeño. Till ost tog jag den som fanns i kylskåpet - riven gratängost och mozzarella. Enchiladas blev jättegoda!
Mariana
Vilken gratäng att toppa??
Jerry
Tack för din kommentar Jerry! Vi har nu uppdaterat tipstexten antar att det var den du syftade till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket