Kycklingenchilada
En festlig och förträffligt god kycklingenchilada med en krämig het röra av crème fraiche och jalapeños. Tortillabröden bakas i ugnen toppade med färska tomater och ljuvlig ost.
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfiléer
1 purjolök
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
2 msk inlagd jalapeño
4 dl crème fraiche
8 tortillabröd medium
2 stora tomater
150 g riven ost
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet är uppdaterat februari 2023.
Gör så här
Tips
Toppa gärna dina enchiladas med färsk koriander.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3966 KJ / 948 kCal
Fett55 g
Salt3.9 g
Kolhydrater55 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Glömde tillaga kycklingen men det blev rätt gott endå! 😋
Carl-vilhelm
2024-04-24Supergott! Hade ingen Jalapeno hemma så det blev lite Sambal Olek och spetspaprika i stället.
Yvonne
2024-02-03Jag älskar mjuka smaker och därför hade jag sådana två smaker på lätt créme fraiche (2×2 dl) - vitlök & parmesan och feta & soltorkad tomat. I kycklingröran la jag även majskolv (2×140ml). Eftersom min känsliga mage inte tål starka kryddor använde jag inte jalapeño. Till ost tog jag den som fanns i kylskåpet - riven gratängost och mozzarella. Enchiladas blev jättegoda!
Mariana
2024-01-02