En festlig och förträffligt god kycklingenchilada med en krämig het röra av crème fraiche och jalapeños. Tortillabröden bakas i ugnen toppade med färska tomater och ljuvlig ost.
Ingredienser
4 portioner
2
kycklingfiléer (2 st motsvarar ca 400 g)
1
purjolök
olja till stekning
1
jalapeño eller annan chili
1
tsk
salt
1
tsk
kummin
2
dl
crème fraiche
8
tortillabröd
2
stora tomater
riven ost
För alla
Fri från ägg. Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
84
20 st
Kommentarer
Isabell
2022-10-09
Som alla säger, dubbla dubbla dubbla! Jag la till gul lök, paprika och körde med paprika och chili créme fraiche. Jätte gott!
Soraya
2022-09-29
Vi tillade röd paprika. Supergod kombination och kryddning.
Eva
2022-06-26
Jag " drygade ut" kycklingen med svarta bönor (tetrapack)
Klimatsmart, nyttigt! Tonåringarna accepterar då det inte bara är bönor utan också kyckling.. ökade på såsen som tidigare nämnt samt tog uppkryddad krossade tomater på istället för färska tomater som jag inte hade hemma. Gul lök i stället för purjo🙂
Kommentarer
Isabell
2022-10-09Som alla säger, dubbla dubbla dubbla! Jag la till gul lök, paprika och körde med paprika och chili créme fraiche. Jätte gott!
Soraya
2022-09-29Vi tillade röd paprika. Supergod kombination och kryddning.
Eva
2022-06-26Jag " drygade ut" kycklingen med svarta bönor (tetrapack) Klimatsmart, nyttigt! Tonåringarna accepterar då det inte bara är bönor utan också kyckling.. ökade på såsen som tidigare nämnt samt tog uppkryddad krossade tomater på istället för färska tomater som jag inte hade hemma. Gul lök i stället för purjo🙂