Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingenchilada

En festlig och förträffligt god kycklingenchilada med en krämig het röra av crème fraiche och jalapeños. Tortillabröden bakas i ugnen toppade med färska tomater och ljuvlig ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Strimla kycklingfiléerna. Skölj och strimla purjolök. Fräs kycklingen några minuter i olja tills den fått färg. Blanda ner purjon och låt fräsa med.
  3. Hacka jalapeño eller annan chili. Krydda med den samt salt och kummin. Rör ner crème fraiche.
  4. Fyll tortillabröden med kycklingröran. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form tätt bredvid varandra. Tärna stora tomater och lägg över. Strö på riven ost. Gratinera ca 10 minuter.
  5. Servera med blandad sallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kycklingfiléer (2 st motsvarar ca 400 g)
  • 1 purjolök
  • olja till stekning
  • 1 jalapeño eller annan chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kummin
  • 2 dl crème fraiche
  • 8 tortillabröd
  • 2 stora tomater
  • riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?