Kycklingenchilada
En festlig och förträffligt god kycklingenchilada med en krämig het röra av crème fraiche och jalapeños. Tortillabröden bakas i ugnen toppade med färska tomater och ljuvlig ost.
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfiléer
1 purjolök
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
2 msk inlagd jalapeño
4 dl crème fraiche
8 tortillabröd medium
2 stora tomater
150 g riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3966 KJ / 948 kCal
Fett55 g
Salt3.9 g
Kolhydrater55 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hade bara 2dl créme fraîche så jag byggde på med en burk vita bönor i tomatsås istället - blev jättegott! Hade även chiliolja i för lite mer styrka, och tacosås till gratineringen istället för färsk tomat.
Eva
2024-10-08Glömde tillaga kycklingen men det blev rätt gott endå! 😋
Carl-vilhelm
2024-04-24Supergott! Hade ingen Jalapeno hemma så det blev lite Sambal Olek och spetspaprika i stället.
Yvonne
2024-02-03