Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Enchiladas med fetaost

Underbart goda enchiladas med fetaost, kyckling och en härlig sås av anchochili, chilifrukt och krossade tomater tillagas på under 45 minuter. Strö den kvarvarande salsan, vitlök och riven ost över dessa hoprullade enchiladas innan de serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 6 portioner.

  1. Sås: Skala och hacka vitlöken grovt. Koka upp vattnet med chilifrukterna och vitlöken i en kastrull. Minska värmen och låt sjuda under lock i 5 minuter eller tills chilifrukterna mjuknat.
  2. Häll blandningen inklusive vatten i en mixer. Tillsätt de krossade tomaterna samt spiskummin, oregano och salt. Mixa så slätt det går. Häll över i en kastrull och värm såsen om den ska användas genast. Annars kan den förvaras i kylskåp upp till en vecka eller frysas in.
  3. Hetta upp 1 msk av oljan i en stor stekpanna. Doppa en tortilla i såsen så att den täcker på båda sidor. Lägg tortillan i stekpannan och stek på mellanhög värme på båda sidor tills den blivit mjuk utan att bli krispig, i ca 1 minut.
  4. Fördela 1 msk av den rivna osten och ev kycklingkött i tortillans mitt. Rulla ihop och lägg på ett serveringsfat. Upprepa steg 3 och 4 med alla tortillas, tills alla är doppade, stekta och fyllda. Tillsätt mer olja i stekpannan vid behov.
  5. Häll den resterande såsen över de hoprullade enchiladas. Skala och finhacka löken. Strö den och den smulade osten över rullarna.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 12 tortilla
  • 4 msk vegetabilisk olja
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 silverlök eller rödlök
Fyllning
  • 2 1/2 dl riven ost (t ex cheddar eller grevé som smälter bra)
  • ev hackad tillagat kycklingkött (t ex färdiggrillad kyckling)
Sås
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 1/2 dl vatten
  • 6 torkade anchochili (delade och rensade)
  • 2 små torkade chilifrukter (som árbol eller japonés)
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan