UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingcurry med sojabönor

Kyckling och curry är absolut lika med sant! En sås som blir härligt krämig av grädde och majsstärkelse. Ljuvliga smaker från curryn passar perfekt till kycklingen, och det vita riset. Ha i lite gröna sojabönor för lite färg och extra vitaminer!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna. Pudra över curryn och stek ytterligare någon minut. Rör ner mjölken blandad med majsstärkelsen, grädden och sojabönorna. Låt koka upp och sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i tärningar och servera till kycklingcurryn och riset.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Bönorna tinas snabbt i lite ljummet vatten.
Smaka gärna av såsen med mango chutney eller äppelmos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g sojabönor
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2594 kJ / 619 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept