Kycklingcurry med sojabönor

7
2
Kycklingcurry med sojabönor

Kyckling och curry är absolut lika med sant! En sås som blir härligt krämig av grädde och majsstärkelse. Ljuvliga smaker från curryn passar perfekt till kycklingen, och det vita riset. Ha i lite gröna sojabönor för lite färg och extra vitaminer!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Kycklingcurry med sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
smör eller olja
1 msk
curry
-
salt
-
peppar
2 dl
mjölk
1 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
250 g
sojabönor
1
gurka

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Bönorna tinas snabbt i lite ljummet vatten.
Smaka gärna av såsen med mango chutney eller äppelmos.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Julia

4/28/2020

Man MÅSTE krydda kycklingen när man steker den innan man gör såsen. Smakar ingenting av kycklingen annars.

Ann-katrine

4/23/2020

Supergott! serverade med matvete och grönsallad till 😋

Näringsvärde per portion

Energi 2594 KJ / 619 kCal
Fett 20 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept