Kycklingcurry med sojabönor
Kyckling och curry är absolut lika med sant! En sås som blir härligt krämig av grädde och majsstärkelse. Ljuvliga smaker från curryn passar perfekt till kycklingen, och det vita riset. Ha i lite gröna sojabönor för lite färg och extra vitaminer!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk smör eller olja
1 msk curry
salt
peppar
2 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g sojabönor
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 619 kCal
Fett20 g
Salt1.4 g
Kolhydrater57 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Man MÅSTE krydda kycklingen när man steker den innan man gör såsen. Smakar ingenting av kycklingen annars.
Julia
2020-04-28Supergott! serverade med matvete och grönsallad till 😋
Ann-katrine
2020-04-23