Fläskfärs i gul curry
En mild och barnvänlig thaigryta med smak av kokosmjölk och curry. Fläskfärsen får puttra i den krämiga kokosmjölken och piffas upp av de gröna sojabönorna. Limen ger grytan en frisk fräschör och gifter sig fint med de övriga ingredienserna. Servera med nykokt ris ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 msk curry
400 ml kokosmjölk
ca 450 g fläskfärs
1/2 tsk salt
250 g sojabönor
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3046 KJ / 730 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nja inte direkt gott. Alldeles för lite salt. Känns som om någon kryddning saknas.
Irene
2019-03-03Katastrof, kan verkligen inte rekommendera det här receptet. Fläskfärsbiffar tar över all smak, huu!
Gunilla
2017-11-04Hej Tove! Fläskfärsen ska klickas i kokosmjölken och kokas. Det blir ungefär som frikadeller, dvs kokta köttbullar. Lycka till!
Redaktionen
2017-07-31