En mild och barnvänlig thaigryta med smak av kokosmjölk och curry. Fläskfärsen får puttra i den krämiga kokosmjölken och piffas upp av de gröna sojabönorna. Limen ger grytan en frisk fräschör och gifter sig fint med de övriga ingredienserna. Servera med nykokt ris ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
23 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Irene
2019-03-03Nja inte direkt gott. Alldeles för lite salt. Känns som om någon kryddning saknas.
Gunilla
2017-11-04Katastrof, kan verkligen inte rekommendera det här receptet. Fläskfärsbiffar tar över all smak, huu!
Redaktionen
2017-07-31Hej Tove! Fläskfärsen ska klickas i kokosmjölken och kokas. Det blir ungefär som frikadeller, dvs kokta köttbullar. Lycka till!