Fläskfärs i gul curry

10
5
Fläskfärs i gul curry

En mild och barnvänlig thaigryta med smak av kokosmjölk och curry. Fläskfärsen får puttra i den krämiga kokosmjölken och piffas upp av de gröna sojabönorna. Limen ger grytan en frisk fräschör och gifter sig fint med de övriga ingredienserna. Servera med nykokt ris ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Fläskfärs i gul curry

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
1/2 msk
curry
400 ml
kokosmjölk
ca 450 g
fläskfärs
1/2 tsk
salt
250 g
sojabönor
1
lime

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Irene

2019-03-03

Nja inte direkt gott. Alldeles för lite salt. Känns som om någon kryddning saknas.

Gunilla

2017-11-04

Katastrof, kan verkligen inte rekommendera det här receptet. Fläskfärsbiffar tar över all smak, huu!

Redaktionen

2017-07-31

Hej Tove! Fläskfärsen ska klickas i kokosmjölken och kokas. Det blir ungefär som frikadeller, dvs kokta köttbullar. Lycka till!

Näringsvärde per portion

Energi 3046 KJ / 730 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept