Halloumi massaman med tomater

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Halloumi massaman med tomater

En färgglad och smakrik halloumigryta smaksatt med en massamun curry grytbas hittar du här. Låt sojabönor och körsbärstomater blandas med halloumin och ät sedan halloumigrytan med ris. Smaklig måltid önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023

Halloumi massaman med tomater

Ingredienser

2 portioner
2   port ris
200 g  halloumi
2 tsk  olja
400 ml  massaman curry grytbas
1/2   förp sojabönor (à 250 g)
1/2   förp körsbärstomater (à 250 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4083 KJ / 978 kCal
Fett59 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnspannkaka med bönor och hyvlad halloumi
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Butter halloumi
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumi med rostad potatis och limeyoghurt
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Allt i en form - Gnocchigratäng med halloumi och salvia
Betyg 3.9 av 5.
96 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad hel halloumi med indisk tomatsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga