Halloumi massaman med tomater
En färgglad och smakrik halloumigryta smaksatt med en massamun curry grytbas hittar du här. Låt sojabönor och körsbärstomater blandas med halloumin och ät sedan halloumigrytan med ris. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
200 g halloumi
2 tsk olja
400 ml massaman curry grytbas
1/2 förp sojabönor (à 250 g)
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4083 KJ / 978 kCal
Fett59 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer