UNDER 30 MIN | Medel

Halloumi massaman med tomater

En färgglad och smakrik halloumigryta smaksatt med en massamuncurry-grytbas hittar du här. Låt sojabönor och körsbärstomater blandas med halloumin och ät sedan halloumigrytan med ris. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär halloumin i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna. Häll i grytbasen och sojabönorna och låt koka upp och sjud ca 5 minuter.
  3. Skär tomaterna i halvor.
  4. Toppa grytan med tomaterna och servera med riset.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 200 g halloumi
  • 2 tsk olja
  • 400 ml massaman curry grytbas
  • 1/2 förp sojabönor (à 250 g)
  • 1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 4083 kJ / 978 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept