Lammfärsgryta Bombay med mandel

58
4
Lammfärsgryta Bombay med mandel

Indieninspirerat grytrecept med lammfärs, morötter, lök och vitkål. Smaksätt lammfärsgrytan med curry, kanel, kokosmjölk och sambal oelek och servera med rostad mandel och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Lammfärsgryta Bombay med mandel

Ingredienser

4 portioner
2 morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g vitkål
2 msk olja
1 1/2 tsk curry
1 tsk kanel
4 port ris
ca 500 g lammfärs
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 kycklingbuljongtärning
1/2 kruka persilja
salt och peppar
50 g hel skalad mandel

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med mer sambal oelek. Russin är också gott i grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Gustav

2014-10-31

Gott! Mandelsmaken till är jättegod men det blir ännu godare med rostade mandelflak istället för hel mandel.

Redaktionen

2014-10-10

Hej Sigvard! Tack för din synpunkt gällande mått. Vi ska försöka bli bättre på det framöver!

Sigvard

2014-10-07

Hej! Kommer också att testa, säkert även med annan färs än lamm. MEN! Varför använda ett diffust mått som "1/2 kruka"? Det förutsätter ju att du alltid köper just ICA:s krukor med engångskryddor. Bättre att ange ett riktigt mått som "XX gram" eller "y dl hackad persilja" särskilt för dem som köper sin persilja knippevis eller har egen! Tycker det borde vara normalsättet att ange mängd. Bästa hälsningar/Sigvard S

Näringsvärde per portion

Energi 4036 KJ / 965 kCal
Fett 63 g
Salt 3.02 g
Kolhydrater 63 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden