Lammfärsgryta Bombay med mandel

Indieninspirerat grytrecept med lammfärs, morötter, lök och vitkål. Smaksätt lammfärsgrytan med curry, kanel, kokosmjölk och sambal oelek och servera med rostad mandel och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g vitkål
2 msk olja
1 1/2 tsk curry
1 tsk kanel
4 port ris
ca 500 g lammfärs
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 kycklingbuljongtärning
1/2 kruka persilja
salt
peppar
50 g hel skalad mandel
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4036 KJ / 965 kCal
Fett63 g
Salt3.02 g
Kolhydrater63 g
Protein33 g

Kommentarer
8 stJag tyckte inte det blev så gott, det blir inget repris på denna.
Mitra
Supergott och enkelt! 👌
Susann
Jättegott
Monica