Lammfärsgryta Bombay med mandel

Betyg 3.5 av 5.64 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Lammfärsgryta Bombay med mandel

Indieninspirerat grytrecept med lammfärs, morötter, lök och vitkål. Smaksätt lammfärsgrytan med curry, kanel, kokosmjölk och sambal oelek och servera med rostad mandel och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Lammfärsgryta Bombay med mandel

Ingredienser

4 portioner
2 morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g vitkål
2 msk olja
1 1/2 tsk curry
1 tsk kanel
4 port ris
ca 500 g lammfärs
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 kycklingbuljongtärning
1/2 kruka persilja
salt
peppar
50 g hel skalad mandel

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Jag tyckte inte det blev så gott, det blir inget repris på denna.

    Mitra

  • Supergott och enkelt! 👌

    Susann

  • Jättegott

    Monica

Näringsvärde per portion

Energi4036 KJ / 965 kCal
Fett63 g
Salt3.02 g
Kolhydrater63 g
Protein33 g

Testa liknande recept

  • Indisk vitkål med ärter
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Norrländsk wok
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biff i kokosmjölk med solrosskott
    Betyg 3.2 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad