Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammfärsgryta Bombay med mandel

Indieninspirerat grytrecept med lammfärs, morötter, lök och vitkål. Smaksätt lammfärsgrytan med curry, kanel, kokosmjölk och sambal oelek och servera med rostad mandel och nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter, lök och vitlök. Dela morötterna på längden, skiva dem, lök och vitlök. Strimla kålen.
  2. Fräs grönsakerna i omgångar i hälften av oljan tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek färsen i resten av oljan i stekpannan. Lägg över den i kastrullen med grönsakerna.
  5. Rör ner kokosmjölk, vatten, sambal oelek och smulad buljongtärning i kastrullen. Låt småkoka ca 5 minuter. Hacka persiljan och vänd ner. Smaksätt med salt och peppar. Rosta mandeln i en het och torr panna.
  6. Servera lammfärsgrytan med mandel och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaka gärna av grytan med mer sambal oelek. Russin är också gott i grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 200 g vitkål
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 tsk kanel
  • 4 port ris
  • ca 500 g lammfärs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1/2 kruka persilja
  • salt och peppar
  • 50 g hel skalad mandel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4036 kJ / 965 kCal