Lammfärsgryta Bombay med mandel
![Lammfärsgryta Bombay med mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_102760/cf_259/lammfarsgryta_bombay_med_mandel.jpg)
Indieninspirerat grytrecept med lammfärs, morötter, lök och vitkål. Smaksätt lammfärsgrytan med curry, kanel, kokosmjölk och sambal oelek och servera med rostad mandel och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014
![Lammfärsgryta Bombay med mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_102760/cf_259/lammfarsgryta_bombay_med_mandel.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g vitkål
2 msk olja
1 1/2 tsk curry
1 tsk kanel
4 port ris
ca 500 g lammfärs
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 kycklingbuljongtärning
1/2 kruka persilja
salt och peppar
50 g hel skalad mandel
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaka gärna av grytan med mer sambal oelek. Russin är också gott i grytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4036 KJ / 965 kCal
Fett63 g
Salt3.02 g
Kolhydrater63 g
Protein33 g
Kommentarer
Jag tyckte inte det blev så gott, det blir inget repris på denna.
Mitra
2023-09-18Supergott och enkelt! 👌
Susann
2023-08-13Jättegott
Monica
2023-03-09