Lammfärsgryta Bombay med mandel

Betyg 3.4 av 5.
63 personer har röstat
8
Lammfärsgryta Bombay med mandel

Indieninspirerat grytrecept med lammfärs, morötter, lök och vitkål. Smaksätt lammfärsgrytan med curry, kanel, kokosmjölk och sambal oelek och servera med rostad mandel och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Lammfärsgryta Bombay med mandel

Ingredienser

4 portioner
2   morötter
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
ca 200 g  vitkål
2 msk  olja
1 1/2 tsk  curry
1 tsk  kanel
4   port ris
ca 500 g  lammfärs
400 ml  kokosmjölk
2 dl  vatten
1 tsk  sambal oelek
1   kycklingbuljongtärning
1/2   kruka persilja
salt och peppar
50 g  hel skalad mandel

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med mer sambal oelek. Russin är också gott i grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

Jag tyckte inte det blev så gott, det blir inget repris på denna.

Mitra

2023-09-18

Supergott och enkelt! 👌

Susann

2023-08-13

Jättegott

Monica

2023-03-09

Näringsvärde per portion

Energi4036 KJ / 965 kCal
Fett63 g
Salt3.02 g
Kolhydrater63 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Färspizza med grape- och vitkålssallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Indisk vitkål med ärter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk wok
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärsbiffar med fetaost och rosmarin
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkebab med ärt- och myntahumus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga