Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsgrillad kyckling med asiatiskt ris med broccoli

Asiatiskt kryddat ris och grillade kycklingklubbor. Hett, lent, salt och syrligt på en och samma gång.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Stek kycklingklubborna i oljan i en stekpanna tills de får en fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen och stek dem ca 30 minuter.
  3. Koka ris och broccoli enligt anvisningen på förpackningarna.
  4. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. Låt svalna. Kärna ur och finhacka den spanska pepparen.
  5. Blanda riset med broccoli, spansk peppar, sesamfrön och soja.
  6. Servera den grillade kycklingen med riset och en klick yoghurt och gärna lite sweet chili och extra soja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 4 portioner basmatiris
  • 250 g broccoli
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk japansk soja
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 523 kCal