Hawaiiburgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hawaiiburgare

Gillar du kombinationen ananas och curry och vill prova något nytt? Testa då detta recept på Hawaiiburgare! Snabblagad och en smaskig variant på vanlig hamburgare.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda köttfärs med vatten, curry, salt och peppar. Dela i 8 delar (för 4 port). Låt ananas i skivor rinna av.
  2. Forma 4 köttfärsbiffar (för 4 port), ganska tunna. Lägg en ananasskiva på varje. Platta ut resten av färsen till 4 biffar (för 4 port) och lägg ovanpå ananasen. Tryck till i kanterna.
  3. Skölj och strimla isbergssallad. Skala och skiva rödlök.
  4. Värm hamburgerbröd enligt förpackningens anvisning.
  5. Hetta upp smör eller flytande margarin i en stekpanna. Stek färsbiffarna i ca 5 minuter per sida på medelvärme, de ska bli genomstekta utan att brännas. Fördela sallad och lök på brödets underdel. Lägg på färsbiffarna och brödlock.
  6. Till servering: Servera med chutney, sweet chili och/eller ketchup.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk ananas i skivor (à 225 g)
  • 1 klyfta isbergssallad
  • 1 rödlök
  • 4 hamburgerbröd
  • 1/2 msk smör eller flytande margarin
Till servering
  • chutney
  • sweet chili
  • ketchup
Lägg till i inköpslistan