Kyckling med korianderris
Laga en grön variant av den sydamerikanska rätten arroz con pollo, som betyder ris med kyckling. Här får riset färg och smak av koriander och äts tillsammans med saftiga kycklingklubbor.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
6 dl vatten
1 1/2 kycklingbuljongtärningar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön chili
3 dl basmatiris
2 krukor koriander
ca 30 g färsk bladspenat
4 kycklingklubbor (à ca 200 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk olja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2869 KJ / 687 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer