Kyckling med korianderris
Laga en grön variant av den sydamerikanska rätten arroz con pollo, som betyder ris med kyckling. Här får riset färg och smak av koriander och äts tillsammans med saftiga kycklingklubbor.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
6 dl vatten
1 1/2 kycklingbuljongtärningar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön chili
3 dl basmatiris
2 krukor koriander
ca 30 g färsk bladspenat
4 kycklingklubbor (à ca 200 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2869 KJ / 687 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Receptet är fel! Riset ska inte kokas separat enligt "anvisning på förpackningen"! Man förbereder koriandermixen innan man börjar steka. Kycklingen ska kryddas, fräsas och stekas i olja i djup panna eller gryta och därefter läggas åt sidan. I samma gryta, utan att behöva tillägga för mycket ny olja, ska man sedan fräsa löken, vitlök och chilin och därefter ska man hälla i ris, koriandermixen, ev buljong och en grönsaksmix bestående av ärtor, tärnade morötter, paprika och majs. Rör om lätt så allt blandas, salta riset och låt allt koka upp på låg värme i ca 20 min.
Claudia
2024-08-22