Kycklingcurry

89
12
Kycklingcurry

En klassisk indisk gryta som får fin syra av yoghurten. Gör gärna dubbel sats eller mer och frys in så har du ett gäng middagar klara. Servera med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Kycklingcurry

Ingredienser

4 portioner
400 g kycklinglårfilé
2 tsk curry
1 1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
2 msk riven ingefära
1 1/2 msk garam masala
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vatten
2 dl grekisk yoghurt (10 %)

Till servering

kokt basmatiris

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Anna

2022-06-20

I efterhand tycker jag att en kycklingbuljongtärning skulle passat i vattnet.

Kristina

2021-08-03

Väldigt gott! Tog lite mindre vit/gullök pga barnen, men bra smak trots det!

Mats

2021-07-19

Vi gjorde 16 portioner för en familje sammankomst. Mycket lyckat och uppskattat. Vi delade grytan i två och to extra garam masala i en för de som ville ha det starkare.

Näringsvärde per portion

Energi 2716 KJ / 647 kCal
Fett 33 g
Salt 4.88 g
Kolhydrater 59 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden