Kycklingcurry

66
6 Klimatsmart
Kycklingcurry

En klassisk indisk gryta som får fin syra av yoghurten. Gör gärna dubbel sats eller mer och frys in så har du ett gäng middagar klara. Servera med ris.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Kycklingcurry

Ingredienser

4 portioner
400 g
kycklinglårfilé
2 tsk
curry
1 1/2 tsk
salt
1 krm
malen svartpeppar
2
gula lökar
4
vitlöksklyftor
4 msk
rapsolja
2 msk
riven ingefära
1 1/2 msk
garam masala
2 msk
tomatpuré
2 1/2 dl
vatten
2 dl
grekisk yoghurt (10 %)

Till servering

kokt basmatiris

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Emma

9/28/2020

Trodde det skulle vara för starkt för mina ungar men icke. Här tog alla 2 portioner. Jätte gott!

Michael

5/1/2020

Blir bara godare för varje tugga ju 🙂

Björn olov

3/23/2020

Riktigt gott! Blev nästan som när man köper på Indisk restaurang. Kommer defensivt att göra denna gryta många gånger

Näringsvärde per portion

Energi 2716 KJ / 647 kCal
Fett 33 g
Salt 4.88 g
Kolhydrater 59 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept