Kycklingcurry
En klassisk indisk gryta som får fin syra av yoghurten. Gör gärna dubbel sats eller mer och frys in så har du ett gäng middagar klara. Servera med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklinglårfilé
2 tsk curry
1 1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
2 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk garam masala
2 1/2 dl vatten
2 dl grekisk yoghurt (10 %)
Till servering
basmatiris eller annat gryn
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Eftersom styrkan på garam masala kan skilja sig åt tipsar vi om att börja med en liten mängd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2716 KJ / 647 kCal
Fett33 g
Salt4.88 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gillar starka grytor men det här blev oätligt. Måste vara fel i måttenheterna här. Alltihopa får gå down the drain.. Kanske ICA kan ersätta mig för ett kilo kycklingfile... Skitsur!!!
Lennart
2023-10-09Hej Lennart! Det var tråkigt. Du måste ha hittat en väldigt smakstark garam masala, för vi har gjort med msk. Men prova gärna med mindre först och smaka av så det passar dig. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-13Det blev jättegott tycker jag! Jag steker dock löken mycket längre (på låg värme) för att få fram sötman, och när löken och tomatpurén stekt klart mixar jag röran med stavmixer. Jag drygade ut grytan med kikärter, det passade bra. Mums!
Isabella
2023-08-24I efterhand tycker jag att en kycklingbuljongtärning skulle passat i vattnet.
Anna
2022-06-20