Kycklingcurry | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingcurry

En klassisk indisk gryta som får fin syra av yoghurten. Gör gärna dubbel sats eller mer och frys in så har du ett gäng middagar klara. Servera med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar och lägg i en bunke. Tillsätt curry, salt och peppar och blanda väl. Låt stå i kylen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.  
  3. Stek kycklingen i hälften av oljan ca 3 minuter eller tills den är klar. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan. 
  4. Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Fräs löken på låg värme tills den är lätt brynt, ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, curry masala och tomatpuré och låt fräsa ytterligare 2 minuter. 
  5. Tillsätt vatten, låt koka upp, tillsätt kycklingen och koka på svag värme ca 10 minuter. 
  6. Ta grytan från värmen och rör ner yoghurten. Smaka av med salt. Bjud med ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk curry
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 1/2 msk garam masala
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl grekisk yoghurt (10 %)
Till servering
  • kokt basmatiris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2716 kJ / 647 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept