Kycklingcurry

77
10
Kycklingcurry

En klassisk indisk gryta som får fin syra av yoghurten. Gör gärna dubbel sats eller mer och frys in så har du ett gäng middagar klara. Servera med ris.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Kycklingcurry

Ingredienser

4 portioner
400 g
kycklinglårfilé
2 tsk
curry
1 1/2 tsk
salt
1 krm
malen svartpeppar
2
gula lökar
4
vitlöksklyftor
4 msk
rapsolja
2 msk
riven ingefära
1 1/2 msk
garam masala
2 msk
tomatpuré
2 1/2 dl
vatten
2 dl
grekisk yoghurt (10 %)

Till servering

kokt basmatiris

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Mats

2021-07-19

Vi gjorde 16 portioner för en familje sammankomst. Mycket lyckat och uppskattat. Vi delade grytan i två och to extra garam masala i en för de som ville ha det starkare.

Irene

2021-05-09

Wow......en riktigt god indisk kycklinggryta! Denna känner jag, kommer att bli en favorit hos oss! Iréne

Josef

2021-05-02

Jag vet inte hur de smakar ännu men ska prova sen... Lol

Näringsvärde per portion

Energi 2716 KJ / 647 kCal
Fett 33 g
Salt 4.88 g
Kolhydrater 59 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept