Pestopasta med chorizo | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pestopasta med chorizo

En enkel, men otroligt god, pastarätt. Laga till en krämig pasta med pesto och chorizo och njut av de goda smakerna! Pestopastan passar bra till både lunch och middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Skär chorizon i slantar. Fräs 3-5 minuter i olja.
  3. Grovhacka basilikan, spara några blad till servering.
  4. Häll av pastan och blanda med tomatpesto, crème fraiche och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan med korven. Hyvla över parmesan och garnera med basilikablad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g pasta (t ex penne)
  • 400 g rå/färsk chorizo
  • olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 burk tomatpesto (à 200 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ca 50 g parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan